Steeds meer Oekraïners willen naar huis, eerste vluchtelingen al op vliegtuig gezet

Het ministerie van Justitie en Veiligheid ziet een duidelijke toename van het aantal Oekraïense vluchtelingen dat hulp wil om terug te keren naar huis. De eerste twee Oekraïners zijn afgelopen donderdag met behulp van de Dienst Terugkeer en vertrek (DT&V) teruggekeerd. Voor anderen wordt een geschikte vlucht gezocht, zegt een woordvoerder na vragen van NU.nl.

Meer doodstraf in de wereld door minder strenge coronaregels, zegt Amnesty

De doodstraf is in 2021 vaker voltrokken in de wereld, constateert Amnesty International. Na vijf jaren van afname steeg het aantal executies vorig jaar met 20 procent vergeleken met 2020. Toch was het aantal uitgevoerde doodstraffen vorig jaar het op een na laagste sinds 2010.

VS stelt enkele doses Jynneos-vaccin beschikbaar voor behandeling apenpokken

Amerikaanse gezondheidsautoriteiten staan op het punt om enkele doses Jynneos-vaccin vrij te geven voor de behandeling van apenpokken, zei de Amerikaanse gezondheidsdienst (CDC) maandag.

Nieuwe foto's opgedoken van drinkende Britse premier Johnson tijdens lockdown

Er zijn nieuwe foto's van de Britse premier Boris Johnson gepubliceerd waarop te zien is hoe hij het glas heft tijdens een afscheidsfeestje in zijn ambtswoning te Downing 10. Daardoor groeit de kritiek van de oppositie dat de Britse premier zijn eigen regels heeft overtreden.

Weerbericht: Grauwe en grijze dag, af en toe regen, soms ook wat zon

Er trekken wolkenpartijen over het land, waardoor het af en toe grauw en grijs is. Het kan kort regenen, maar niet al te hard.

Veiligheidsregio's willen met 150 opvangplekken per regio Ter Apel ontlasten

De 25 veiligheidsregio's streven ernaar om de komende drie weken per regio 150 extra opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. Met die kortetermijnoplossing wordt het asielzoekerscentrum in Ter Apel even ontlast. Over drie weken praat het Veiligheidsberaad over een structurele oplossing.

Noord-Korea zegt dat coronasituatie 'onder controle' is

Noord-Korea ziet een "stabiele" neerwaartse trend in de eerste bevestigde corona-uitbraak van het land. Pyongyang meldde dinsdag voor de derde achtereenvolgende dag minder dan 200.000 nieuwe patiënten met koortsverschijnselen.

China na belofte Biden aan Taiwan: 'Verenigde Staten spelen met vuur'

De Verenigde Staten spelen met vuur, waarschuwt China als reactie op de ongebruikelijk krachtige Amerikaanse boodschap dat Washington bereid is met geweld Taiwan tegen Chinese agressie te verdedigen. De Amerikanen "trekken de Taiwankaart om China in bedwang te houden", maar ze zullen zichzelf verbranden, aldus de regering in Peking.

Overzicht | Eerste Rus veroordeeld, Rusland wil Azovstal-militairen berechten

Eén keer per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: Oekraïense autoriteiten hebben voor het eerst een Russische soldaat veroordeeld voor het plegen van een oorlogsmisdaad. Verder zei Rusland Oekraïense militairen die de beruchte Azovstal-staalfabriek in Mariupol verdedigden, te willen laten berechten in de pro-Russische regio Donetsk.

Lichaam maandenlang vermiste man gevonden in Overijssels kanaal

Er zijn aanwijzingen dat de overleden man die zondag werd gevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik in het Overijsselse Bruchterveld door een misdrijf om het leven is gekomen, zo meldt de politie maandag. Het gaat om de 33-jarige Jihad Jafo uit Enschede, die sinds december vorig jaar vermist was.

Meer onderzoek naar menstruatiestoornis na coronaprik

Bijwerkingencentrum Lareb gaat opnieuw onderzoeken of menstruatiestoornissen en bloedingen na de menopauze bijwerkingen kunnen zijn van coronavaccins. Eerder onderzoek heeft nog geen afdoende conclusie opgeleverd.

Nederlands marineschip heeft 4.000 liter olie verloren in Baltische Zee

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft de afgelopen maand ongeveer 4.000 liter smeerolie verloren op de Baltische Zee, zo maakt het ministerie van Defensie maandag bekend.

Nederland voerde bijna 10 procent minder uit naar VK in eerste jaar na Brexit

Vanuit Nederland werd in 2021, het eerste jaar na de Brexit, 40,5 miljard euro aan goederen getransporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Dat is 9,6 procent minder dan in 2020, toen de export al flink gedaald was door de coronapandemie.

Longcovidpatiënten mogen griepprik halen, ook groep HPV-prik uitgebreid

Het Rijksvaccinatieprogramma wordt verder uitgebreid. Onder meer mensen met langdurige covid worden toegevoegd aan de groep die een griepprik mag halen. Daarnaast mogen jongeren tussen de 18 en 26 jaar nu ook een HPV-vaccinatie halen. Dat schrijft staatssecretaris Maarten van Ooijen maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Gomarus-scholen volgens onderwijsinspectie weer 'veilig voor iedereen'

De Gomarus Scholengemeenschap, met vestigingen in Gorinchem en Zaltbommel, is volgens de onderwijsinspectie nu veilig voor iedereen. De instelling raakte vorig jaar in opspraak na berichten over hoe kinderen gedwongen werden uit de kast te komen, terwijl ze er niet aan toe waren. Leerkrachten moesten ook homoseksualiteit van leerlingen en andere leraren bij het bestuur verklikken.

Video | Zelensky hamert op belang sancties tijdens World Economic Forum

President Zelensky sprak maandag het World Economic Forum in Davos toe via een videoverbinding. De oorlog in Oekraïne en de economische gevolgen ervan zijn dit jaar de belangrijkste thema's op de internationale conferentie.

Feyenoord-fans mogen bij winst in finale tóch duik nemen in Hofpleinfontein

Supporters van Feyenoord mogen bij winst van de Conference League toch een duik nemen in de Hofpleinfontein in het centrum van Rotterdam, bevestigt een woordvoerder van Stadsbeheer maandag aan NU.nl na berichtgeving van Rijnmond. De fontein wordt momenteel "bestormingsproof" gemaakt.

Ellen van Dijk verplettert werelduurrecord met afstand boven 49 kilometer

Ellen van Dijk heeft maandag het werelduurrecord verpulverd. De 35-jarige Nederlandse reed op de wielerbaan in het Zwitserse Grenchen liefst 49,245 kilometer, bijna 1 kilometer verder dan de vorige recordhoudster Joss Lowden.

Man (94) veroordeeld voor aanranding dementerende bewoners Antwerps tehuis

De rechtbank in Antwerpen heeft maandag een 94-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor het aanranden van dementerende bewoners in een Antwerps woon-zorgcentrum, waar hij zelf ook verblijft.

Discriminatie volgens politiechef 'structureel probleem' binnen politie

Binnen de Nederlandse politie hebben agenten regelmatig te maken met discriminatie en racisme. Er is sprake van "een structureel probleem", zegt politiechef Martin Sitalsing, verantwoordelijk voor diversiteit bij de politie, maandag bij Spraakmakers op NPO Radio 1.

Politie Rotterdam pakt in enkele maanden ruim honderd geldezels op

De politie in Rotterdam meldt in de afgelopen maanden ruim honderd geldezels te hebben opgepakt. In totaal werd tot nu toe 27.000 euro terugbetaald aan slachtoffers.

Livestream | Ellen van Dijk lijkt op weg naar werelduurrecord

Ellen van Dijk valt maandag het werelduurrecord voor vrouwen aan op de wielerbaan in het Zwitserse Grenchen. Het huidige record van 48 kilometer en 405 meter (ruim 193 rondjes op de wielerbaan) staat op naam van de Britse Joscelyn Lowden. Kijk hier live mee.

Politie ontvangt tiental tips na oproep in deepfakevideo Sedar Soares

De politie heeft een tiental tips binnengekregen naar aanleiding van een getuigenoproep in een deepfakevideo die zondagavond werd gepubliceerd. In de video is Sedar Soares te zien, die in 2003 op dertienjarige leeftijd werd gedood.

Aantal mensen met apenpokken in Nederland gestegen naar zes

Het apenpokkenvirus is tot nu toe bij zes mensen in Nederland vastgesteld, zo maakt het RIVM maandag bekend. Zaterdag bevestigde het instituut al twee apenpokkengevallen.

Opnieuw enorme drukte en lange wachttijden op Schiphol door personeelstekort

Passagiers op Schiphol moeten rekening houden met extra lange wachttijden. De drukte is maandag enorm vanwege het tekort aan beveiligingspersoneel. "En dat komt nog eens boven op het personeelstekort waar we al mee te maken hebben", zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Nederlandse acteur en Bernhard-vertolker Eric Schneider (87) overleden

De Nederlandse acteur en regisseur Eric Schneider is maandag op 87-jarige leeftijd overleden na een val, laat zijn familie weten aan het ANP.

Vrouw gewond na aanval met zuur in Burgh-Haamstede

Een vrouw is zondagavond in het Zeeuwse Burgh-Haamstede overgoten met zuur. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij aan haar verwondingen is behandeld. Volgens de politie gaat het mogelijk om een incident in de relationele sfeer.

Groot militair verlies na aanval op Oekraïense kazerne, zeker 87 doden

Oekraïne heeft maandag het grootste dodental als gevolg van een losse grondaanval van het Russische leger gemeld. President Volodymyr Zelensky maakte tijdens een speech bekend dat er vorige week bij een aanval op een kazerne in het noorden van het land 87 Oekraïners zijn omgekomen, meldt persbureau Reuters.

Video | Visser maakt zeldzame beelden van bultrug voor Zeeuwse kust

Een visser filmde maandagochtend een bultrug voor de Zeeuwse kust. Het dier bleef een uur lang in de buurt van de Zeeuwse visser. Bultruggen komen pas sinds deze eeuw voor in Nederlandse wateren.

Zeven relschoppers NAC-stadion de cel in voor geweld tegen hulpverleners

De rechtbank in Breda heeft maandag taakstraffen opgelegd tot 240 uur aan de meeste van 24 meerderjarige verdachten van geweldpleging en vernieling bij het NAC-stadion. Zeven verdachten moeten voor hun rol voor bij de Bredase voetbalrellen op 23 mei vorig jaar de cel in tot een duur van 170 dagen, waarvan zestig voorwaardelijk.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg aangeklaagd om rol in privacyschandaal

De openbaar aanklager van Washington is een rechtszaak gestart tegen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Hij zou hebben bijgedragen aan "laks toezicht" op gebruikersgegevens en hebben geholpen bij het opstellen van misleidende privacyovereenkomsten.

Nederlandse organisaties starten rechtszaak om blokkade Russische staatsmedia

Verschillende Nederlandse organisaties stappen naar het Europese Hof van Justitie vanwege de blokkade van Russische staatsmedia, meldt de NOS maandag.

Toezichthouders EU waarschuwen voor privacyrisico bij antiwitwascontroles

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is niet blij met enkele Europese wetsvoorstellen die financiële instellingen verplichten om diepgaander onderzoek te doen naar hun klanten. De waakhond en andere Europese toezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), willen dat de voorstellen worden aangepast.

Politie Rotterdam pakt in enkele maanden ruim honderd geldezels op

De politie in Rotterdam meldt in de afgelopen maanden ruim honderd geldezels te hebben opgepakt. In totaal werd tot nu toe 27.000 euro terugbetaald aan slachtoffers.

Britse waakhond geeft gezichtsscanbedrijf Clearview AI een miljoenenboete

De Britse privacywaakhond ICO heeft Clearview AI een boete van 7,5 miljoen pond (ruim 8,8 miljoen euro) opgelegd. De toezichthouder stelt dat het gezichtsherkenningsbedrijf de wet heeft overtreden.

WhatsApp werkt na 24 oktober niet meer op iPhone 5 en iPhone 5C

WhatsApp stopt op 24 oktober met de ondersteuning voor iPhones met de besturingssystemen iOS 10 en iOS 11. Als gevolg daarvan werkt de chatdienst na die datum niet meer voor de iPhone 5, de iPhone 5C en oudere telefoons van Apple.

YouTube haalde negenduizend kanalen offline vanwege oorlog in Oekraïne

YouTube heeft tot nu toe meer dan negenduizend kanalen en 70.000 video's offline gehaald die over de oorlog in Oekraïne gingen, omdat die de regels van het platform overtraden. Er werden onder meer video's verwijderd die de oorlog omschreven als 'vrijheidsmissie', schrijft The Guardian.

Klanten van ABN AMRO kunnen niet internetbankieren vanwege storing

Er is een storing bij ABN AMRO, waardoor het klanten niet lukt om gebruik te maken van de online diensten. De bank laat op sociale media weten dat Internet Bankieren en de app tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Tinder-eigenaar mag eigen betaalmethode blijven gebruiken in Play Store

Tinder en andere datingapps van Match Group mogen gebruik blijven maken van eigen betaalsystemen. Google staat toe dat Match Group zijn klanten direct via een creditcard laat betalen, maar daar staat tegenover dat het bedrijf Google op een andere manier moet compenseren. Dat meldt Match Group in een bericht op zijn website.

Experts: breng toezicht op algoritmes onder bij toezichthouders per sector

Slimme algoritmes worden vaker gebruikt in de Nederlandse samenleving, bijvoorbeeld om fraude op te sporen. Die algoritmes moeten wel worden gecontroleerd op onder meer discriminatie. Deze taak komt voor een groot deel bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te liggen, maar experts pleiten er in het FD voor om die verantwoordelijkheid bij de toezichthouders per sector te leggen.

Europa werkt aan strengere regels tegen kinderporno: 3 vragen en antwoorden

De Europese Commissie heeft deze maand een wetsvoorstel gepresenteerd met zware maatregelen tegen de verspreiding van online kindermisbruik. In dit artikel beantwoorden we drie vragen die op reactieplatform NUjij werden gesteld.

Hoe dicht zijn wij bij smartglasses?

Nooit meer iets opzoeken op je telefoon, omdat alle informatie direct in je zichtveld verschijnt. Dat is de droom van augmented reality, de techniek waarmee digitale informatie over de buitenwereld wordt geprojecteerd. Techgiganten werken hard aan speciale smartglasses die dit mogelijk maken. Toekomstmuziek, of binnenkort verkrijgbaar?

Rijkswaterstaat wil automatisch vliegende drones boven vaarwegen

Rijkswaterstaat wil op meerdere plekken langs de vaarwegen in Nederland kisten met automatisch vliegende drones zetten. Die drones zijn met een druk op de knop vanuit de Verkeerspost Nijmegen te activeren als er iets op het water gebeurt. Ze versturen beelden van het incident naar de verkeersleiders. Dat kan van levensbelang zijn, aldus een woordvoerder.

Lifehack: Zo download je alles wat WhatsApp over je weet

Privacy is een groot goed en dus is het niet verkeerd om stil te staan bij de enorme hoeveelheid data die sommige apps over jou verzamelen. Met deze tip ontdek je wat je allemaal prijsgeeft als je WhatsApp gebruikt.

Video | 3D-printer maakt 'keramiek' van mosselschelpen

Volgens de Verenigde Naties wordt in Europa ieder jaar 600 ton aan mosselen geconsumeerd.

Review: LG presenteert met de C2 en G2 de helderste oled-tv's

Wat vind je belangrijker, kleurcontrast of helderheid? Het is één van de grote verschillen tussen oled- en led-schermen waar televisiefabrikanten mee worstelen. Met de C2 en G2 hoopt LG het beste van twee werelden te bieden, in de vorm van een oled-televisie die óók heel helder is. Kunnen de toestellen deze verwachtingen waarmaken?

Apps van week: Apex Legends nu ook voor smartphones

Een kunstmatige intelligentie tekent je nieuwe profielafbeelding en de populaire game Apex Legends is arriveert op smartphones. Dit zijn de apps van de week.

Boeings ruimtevaartuig Starliner succesvol gekoppeld met ISS

Het onbemande ruimtevaartuig Starliner van Boeing is in de nacht van vrijdag op zaterdag succesvol gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. De Starliner vertrok donderdag vanaf de lanceerbasis in Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida en kwam bijna 26 uur later, om 2.28 uur Nederlandse tijd, aan bij het ruimtestation.

Apple legt laatste hand aan ontwikkeling van slimme bril

Apple is zo goed als klaar met het ontwikkelen van zijn slimme bril, waarmee je virtuele objecten boven op de werkelijkheid kunt zien. Het apparaat wordt vermoedelijk binnenkort officieel aangekondigd, meldt Bloomberg donderdag.

NASA schort ruimtewandelingen op na waterlek in helm van astronaut

NASA heeft tijdelijk alle ruimtewandelingen opgeschort omdat er een probleem is met de ruimtepakken aan boord van het internationale ruimtestation ISS, meldt SpaceNews. Een helm die een astronaut droeg, vulde zich eerder dit jaar met een laag water.

Twitter gaat waarschuwingslabels plaatsen bij misleidende tweets over Oekraïne

Twitter gaat waarschuwingen plaatsen bij misleidende berichten over de oorlog in Oekraïne. Ook worden volgens het bedrijf claims van gebruikers, die door humanitaire groepen onderuit zijn gehaald, minder verspreid.

SpaceX betaalde naar verluidt om seksueel wangedrag Musk te verdoezelen

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft een stewardess 250.000 dollar (omgerekend zo'n 236.000 euro) betaald, nadat ze directeur Elon Musk had beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft Business Insider op basis van interviews en documenten.

Apparatuur van ZTE en Huawei niet meer welkom in 5G-netwerken van Canada

Canada gaat de Chinese bedrijven ZTE en Huawei weren uit 5G-telefoonnetwerken in het land. Volgens de Canadese minister Francois-Philippe Champagne (Innovatie) zorgt dit ervoor dat Canadezen veiliger en beter beschermd zijn.

Boeings ruimtevaartuig Starliner is eindelijk op weg naar ISS

Boeing heeft het ruimtevaartuig donderdagavond Starliner succesvol gelanceerd. Om 18.54 uur (lokale tijd) vertrok de Starliner van de lanceerbasis in Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. Het gaat om een onbemande testvlucht naar het internationale ruimtestation ISS. Twee eerdere pogingen mislukten.

Geplaagde Starliner van Boeing doet vannacht nieuwe poging om ISS te bereiken

De Starliner-capsule van Boeing doet in de nacht van vrijdag op zaterdag een nieuwe poging om het internationale ruimtestation (ISS) te bereiken. Als het lukt, zou dat een grote prestatie zijn voor Boeing, dat tot nu toe geplaagd werd door problemen.

NASA noemt probleem met ruimtesonde Voyager 1 een mysterie

NASA heeft een probleem met een van haar ruimtesondes. Het ruimtevaartuig lijkt naar behoren te werken, maar verstuurt gegevens waar de ruimteorganisatie helemaal niets van begrijpt.

Inspectie gaat archivering Ruttes ministerie onderzoeken na wissen van sms'jes

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed gaat onderzoek doen naar archiefvorming bij het ministerie van Algemene Zaken, het departement van minister-president Mark Rutte. Woensdag bleek dat Rutte jarenlang sms'jes van zijn telefoon verwijderde, omdat zijn toestel naar eigen zeggen te weinig opslagruimte had. Sms'jes die de premier belangrijk vond, stuurde hij naar ambtenaren.

Hoogwaardige technologische kennis vloeit via Europese universiteiten naar China

Europese universiteiten zorgen er door samenwerkingen met militaire universiteiten in China voor dat hoogwaardige technologische kennis naar het Chinese leger vloeit. Dat blijkt donderdag uit de China Science Investigation, een onderzoek dat is uitgevoerd door een groep Europese journalisten, waar ook RTL Nieuws en Follow the Money bij betrokken waren.

Europese overheidswebsites niet goed bereikbaar voor mensen met beperking

Een groot deel van de websites en apps van Europese overheden is onvoldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. Daarmee voldoen veel landen niet aan de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn die in 2016 door de Europese Commissie is opgesteld, schrijft onderzoeksbureau Digitaal Toegankelijk woensdag.

Microsoft buigt voor Europese druk en past clouddiensten aan voor concurrentie

Microsoft maakt zijn eigen clouddiensten toegankelijker voor Europese cloudbedrijven nadat in maart een klacht tegen het bedrijf is ingediend vanwege machtsmisbruik. Met het nieuwe beleid wil Microsoft voorkomen het onderwerp te worden van een diepgaand Europees onderzoek op het gebied van concurrentie.


Warning: file_get_contents(http://www.nieuws.nl/rss/Binnenland|Buitenland): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 418 I'm a teapot in /home/daviddh/library/Omega/Blokken/Feed/Views/voor.phtml on line 6

Russian diplomat quits over war in Ukraine

Boris Bondarev walks out of his job in Geneva, saying he has never been more ashamed of Russia.

UK police face questions over PM's lockdown event

The force is being asked to explain why it did not fine the PM for attending a lockdown gathering.

Heard's team change course on Depp testimony

Supermodel Kate Moss is expected to take the stand in the final days of the high-profile trial.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe says Iran made her confess as condition of release

Iran made a last-minute release demand at the airport with a UK official present, the former prisoner says.

From Afghanistan's finance minister to cab driver in the US

Now a taxi driver in Washington DC, Khalid Payenda once oversaw a multi-billion dollar budget.

Airbnb to quit China as lockdowns restrict tourism

Stays in China made up only 1% of Airbnb's revenue for the last few years, a source said.

Monkeypox virus outbreaks are containable - WHO

More than 100 cases of the virus have now been confirmed in 16 countries outside Africa.

Ukraine war: Russian soldier Vadim Shishimarin jailed for life over war crime

The tank commander admitted killing an unarmed civilian at the first war crimes trial since the invasion.

Queen tours Chelsea Flower Show in golf buggy

This year's show includes Platinum Jubilee floral tributes to the monarch's 70 year reign.

Manchester City footballer Benjamin Mendy pleads not guilty to rapes

Benjamin Mendy pleads not guilty to nine offences, including seven rapes, at Chester Crown Court.

Millionaires at Davos say 'tax us more'

At the annual meeting of the business and political elites, wealthy attendees call for fairer tax.

Ukraine calls for safe passage for grain exports

The country's inability to export its grain has led to food prices rising around the world.

Afghanistan: UK's withdrawal a disaster, inquiry concludes

The way the UK left the country last year was a "betrayal" that "likely cost lives", an inquiry has found.

Dozens feared trapped after 10-storey building collapses in Iran

Pictures show concrete floors and steel beams that crushed cars after falling on to the street below.

Southern Baptist Convention vilified sex abuse survivors - report

Survivors of sex abuse at the hands of clergy were stonewalled and vilified, a new report finds.

North Korea's Kim Jong-un is seen at state funeral not wearing a mask

The North Korean leader attends the funeral of a top military official as the country faces a Covid outbreak.

Australia election: Five people making political history

Australia's election has ushered in political pioneers and interesting firsts across the parliament.

Timed Teaser: Which French delicacy could be off the menu?

Test your knowledge of the news these last few days - 10 questions, 10 seconds each. Go!

Queen uses buggy to visit Chelsea Flower Show

The Queen makes another public appearance as she is driven around the flower show in west London.

'Democratic' jackdaws use noise to make decisions

The birds take to the skies en masse after calling out their 'vote', scientists have discovered.

Cannes Film Festival red carpet protest highlights murders of women

They carried a banner with the names of 129 women who have been murdered in France in the last year.

Pampered pooches ride Japan's Shinkansen in style

Paws aboard! A pet-friendly service premiers on the iconic train as calls grow for easier pet travel.

Cryptocrash: ‘I was arrested for knocking on Luna boss's door'

A man says he lost millions, and then was arrested for trying to talk to crypto boss Do Kwon.

The changing face of the North Sea oil industry

Some workers are still banking on a career in oil and gas, others are focusing on a greener future.

Why Africa couldn’t get urgent global deal on drought

Africa has been hit by 14 extreme droughts in the past two years alone - more than any other continent.

Quad summit: The China factor at the heart of the meeting

The group will refocus on an open and safe Indo-Pacific - and analysts say this is aimed at China.

Why chicken is getting more and more expensive

We follow a chicken from farm to supermarket shelf to see how costs are building up at every stage.

Stranger Things season four ‘formulaic but fabulous’, critics say

Season four of the retro US sci-fi show has four-star reviews and maybe its "scariest monster yet".

Baptism of fire for France's new government

A pair of appointments to Macron's cabinet have both sparked a backlash - each for a different reason.

Monkeypox: Time to worry or one to ignore?

We are facing an unusual and unprecedented monkeypox outbreak but how worrying is it?

China and Taiwan: A really simple guide

Tension between China and Taiwan has risen and what happens next matters to us all

Kylian Mbappe: France forward says Real Madrid dream not over despite new PSG deal

Kylian Mbappe says the dream of one day playing for Real Madrid is "never over" despite opting to sign a new contract and stay at Paris St-Germain.

French Open: Emma Raducanu wins thriller in Roland Garros first round

British number one Emma Raducanu comes back from a set down to win her senior debut at the French Open against Czech teenager Linda Noskova.

Chelsea deal 'still has major hurdles to overcome' Whitehall source tells BBC Sport

The government is set to approve Chelsea's £4.25bn sale in the next 24 hours but the deal still has "major hurdles to overcome", BBC Sport learns.

Erik Ten Hag says taking Manchester United job is not a risk to his reputation

Erik ten Hag says he is not risking his managerial reputation by taking the Manchester United job.

Naomi Osaka unsure on Wimbledon after ranking points decision

Four-time major champion Naomi Osaka is not sure if she will play Wimbledon after ranking points were stripped from the event.

Formula 1 teams will miss races unless budget cap raised - Red Bull's Christian Horner

Formula 1 teams will be forced to miss races this season unless the sport's budget cap is increased, says Red Bull team principal Christian Horner.

Ukraine war: Melitopol residents resist Russian occupation

Partisan groups are carrying out attacks on occupying forces in the south-eastern city of Melitopol.

Round-up: War crime conviction and diplomat quits

A Kyiv court delivers its first war crime conviction while a Russian diplomat quits over the war.

Could hydrogen ease Germany's reliance on Russian gas?

Why hydrogen might be one route for Germany to move away from dependence on Russian imports.

Starbucks to quit Russia but pay six months' wages

The coffee giant says it will continue to pay nearly 2,000 staff at its Russian shops for six months.

Ukraine war in maps: Tracking the Russian invasion

Russian forces are continuing their slow advance in eastern Ukraine after using heavy firepower to weaken defences there.

Ukraine war: Russian assault on key Donbas city intensifies

Moscow has been accused of a "scorched earth" policy in its efforts to capture Severodonetsk.

Ukraine war: The defiant Russians speaking out about the war

Despite the threat of a 15-year jail term, some Russians are refusing to be silenced by the Kremlin.