Pluimveehouderijen zijn vogelgriepvrij, maar we zijn nog lang niet van het virus af

Pluimveehouderijen zijn sinds kort vogelgriepvrij, maar dat betekent niet dat het virus geen gevaar meer vormt. Wilde vogels worden nog steeds ziek. Dat is zorgelijk, vinden vogelexperts. "Vogelgriep is een onvoorspelbaar virus dat niet alleen vogels raakt."

Hoger loon voor werknemers in de supermarkten

In verschillende sectoren staan de cao-onderhandelingen op scherp met acties en stakingen tot gevolg, maar in de supermarktbranche gloort hoop dat de partijen er snel uit komen. De eerste gesprekken zijn constructief en goed verlopen. De werkgevers zijn bereid de lonen van de ongeveer 300.000 werknemers met 9 procent te verhogen.

Automobilisten op veerboot mee terug naar Ameland door probleem autobrug

Een veerboot moest in de nacht van maandag op dinsdag terug naar Ameland. Mét alle auto's en bestuurders waarmee het vaartuig uren daarvoor de haven van het Friese Holwerd had bereikt. Door problemen met de autobrug konden automobilisten de boot niet af.

Geen metro's in Rotterdam door technische problemen, ook storing in busverkeer

Vanwege technische problemen rijden er dinsdagochtend geen metro's in de regio Rotterdam. Vervoerbedrijf RET meldt dat sprake is van spanningsproblemen.

Explainer | Zo ontstaat een spookfile

We staan er vaak in en meestal zonder reden: hoe ontstaat een file?

Verkiezingen voor nieuwe Eerste Kamer van start, BBB wordt de grootste

De pas verkozen leden van de Provinciale Staten gaan dinsdag naar de stembus. Ze kiezen de nieuwe Eerste Kamer. BBB wordt de grootste partij in de nieuwe senaat. Maar hoe groot precies is nog niet duidelijk.

Weerbericht: Een bewolkte dag, maar de zon zal snel weer doorbreken

Er blijft niet veel over van het zonnige weekend waar velen van hebben genoten. Het wordt een bewolkte dinsdag. De temperatuur daalt in de ochtend naar 6 tot 8 graden, maar in de middag wordt het weer wat warmer.

NU+ | Dit staat Turkije onder Erdogan te wachten

President Recep Tayyip Erdogan kan dankzij zijn verkiezingswinst in Turkije door op de ingeslagen weg. Maar het is goed mogelijk dat de verkiezingsvreugde van korte duur is. De problemen die Erdogan tot nu toe buiten de deur heeft weten te houden, rammelen aan de poort. Wat kan Turkije de komende tijd verwachten?

Overzicht | Rusland raakt Oekraïense militaire doelwitten en panden in Kyiv

Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: Rusland heeft militaire doelwitten in Oekraïne geraakt. Daarbij werden meerdere vliegtuigen beschadigd. Daarnaast wordt Kyiv bestookt door raketten die onderdeel zijn van een nieuwe Russische aanvalsgolf.

Nederland beperkt samenwerking met Oeganda wegens omstreden antihomowet

Nederland gaat minder samenwerken met Oeganda, omdat president Yoweri Museveni van het Afrikaanse land een omstreden antihomowet heeft goedgekeurd. De wet tegen de lhbtiq+-gemeenschap is een van de strengste ter wereld. Ook andere landen en organisaties verafschuwen de nieuwe wet.

Derde verdachte opgepakt voor dodelijke steekpartij op festival in Amsterdam

De politie heeft maandag een derde verdachte aangehouden voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op een festivalterrein in Amsterdam. Het gaat om een twintigjarige man uit de hoofdstad. Eerder hield de politie al twee verdachten aan op het festivalterrein.

NAVO-handhavers lopen brandwonden en botbreuken op bij conflict in Kosovo

Vredeshandhavers uit Italië en Hongarije zijn maandag gewond geraakt toen zij een einde wilden maken aan een conflict tussen Servische demonstranten en de politie in het noorden van Kosovo. De 25 militairen van de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR) liepen onder andere botbreuken en brandwonden op.

Video | Explosies en opstootjes bij gemeentehuizen door spanningen in Kosovo

Bij gemeentehuizen in het noorden van Kosovo botsten etnische Serviërs met de politie. Bij de opstootjes raakten zeker 17 mensen gewond, onder wie 5 agenten.

Speelsters Ajax spraken met directie over afblazen huldiging: 'Dit was niet goed'

De speelsters van Ajax hebben zondag met de directie gesproken over de veelbesproken afgelasting van de huldiging op het Leidseplein in Amsterdam. Aanvoerder Sherida Spitse baalt van de gang van zaken.

Automobilist aangehouden die spoor van ravage achterliet tijdens dollemansrit

Een automobilist onder invloed heeft zondag in de omgeving van Berkel en Rodenrijs en Rotterdam voor chaos gezorgd. De 48-jarige man uit Schiedam ramde meerdere auto's en vernielde een slagboom. Ook raakten drie mensen lichtgewond door zijn roekeloze rit. Hij werd onder hevig protest aangehouden.

Archeologen vinden lichamen en fresco's uit de oudheid in Pompeï

In Pompeï zijn maandag botresten gevonden van drie mensen die in het jaar 79 zijn omgekomen na een vulkaanuitbarsting. Ook zijn op de muren van de archeologische vindplaats fresco's aangetroffen waarop allerlei goden worden afgebeeld.

Gehavende Van de Zandschulp gaat meteen onderuit op Roland Garros

Botic van de Zandschulp is maandag al in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De kopman van het Nederlandse tennis verloor in vier sets van de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante: 2-6, 6-4, 3-6 en 4-6. De Veenendaler zei achteraf dat hij al weken kampt met een voetblessure.

Ook Amsterdam sluit kantoren Suri-Change na explosies, nu alle filialen dicht

In verband met een reeks explosies zijn alle tien filialen van geldwisselaar Suri-Change gesloten op last van de burgemeesters van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Vijf panden zijn sinds zondag al dicht. Na Den Haag sluit Amsterdam maandag de overige vier filialen van de keten in de stad, meldt de gemeente desgevraagd aan NU.nl.

Ook Den Haag sluit pand van geldwisselketen Suri-Change vanwege explosies

Het kantoor van geldwisselketen Suri-Change in Den Haag blijft op last van burgemeester Jan van Zanen zes maanden gesloten. Dat meldt de gemeente maandag desgevraagd aan NU.nl. Het pand is in de nacht van zondag op maandag getroffen door een explosie.

Tijdlijn: hoe iemand in Spanbroek verdween en drie dagen later weer opdook

De man die vrijdag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto is meegenomen, is drie dagen later zonder uiterlijke verwondingen aangetroffen in Beverwijk. Er is nog weinig bekend, maar wat weten we wél over de mysterieuze ontvoering?

Video | Duitse supporters bestormen veld, maar juichen te vroeg

Hamburger SV heeft zondag op dramatische wijze naast directe promotie naar de Bundesliga gegrepen. Na de 0-1-overwinning op Sandhausen bestormden fans het veld, maar toch ging het nog mis.

In Spanbroek ontvoerde man na drie dagen aangetroffen in Beverwijk

De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek door twee mannen is ontvoerd, is maandag gevonden. Hij is na diverse meldingen aangetroffen in Beverwijk.

Extra agenten op straat in Rotterdam na zes explosies geldwisselketen

In filialen van een geldwisselketen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben vorige week zes explosies plaatsgevonden. De drie betrokken politie-eenheden doen onderzoek naar de incidenten bij Suri-Change, melden woordvoerders aan NU.nl. De Rotterdamse politie zet extra agenten en camera's in. De andere eenheden kunnen nog niets zeggen.

Felgroen water in beroemd kanaal Venetië is niet gevaarlijk

Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, meldt gouverneur Luca Zaia van de regio Veneto. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plots fluorescerend groen. Daarop werd een politieonderzoek ingesteld.

Koeman passeert Cillessen en Ajax-trio bij Oranje voor Nations League-eindronde

Jasper Cillessen is door bondscoach Ronald Koeman gepasseerd voor de eindronde van de Nations League, die komende maand in Nederland wordt gehouden. Dat blijkt maandag uit de definitieve selectie.

Video | Luchtafweer haalt raketten boven Kyiv neer

Burgemeester Vitali Klitschko meldt dat maandochtend in het centrum van Kyiv explosies gehoord zijn. Waarschijnlijk was het geluid afkomstig van luchtafweer boven de stad.

Wie en waar is de man die in Spanbroek is ontvoerd?

Over de man die vrijdag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang is meegenomen in een auto, is nog maar weinig bekend. De politie hoorde maandagochtend dat de man mogelijk rondloopt bij station Beverwijk, maar heeft hem nog niet gevonden. Wat weten we op dit moment wel over deze zaak?

NU+ | 70 jaar na eerste klim zucht 'afvalberg' Everest onder massatoerisme

Op 29 mei 1953 zetten bergbeklimmer Edmund Hillary en sherpa Tenzing Norgay als eerste mensen voet op de top van Mount Everest. Zeventig jaar later kampt de berg met massatoerisme, klimaatverandering en afvalvervuiling.

Op Zuid-Hollands strand aangespoelde urn is terug bij nabestaanden

Een opmerkelijke vondst: op een strand in Zuid-Holland heeft een strandganger zondag een gevulde urn gevonden. De politie heeft een foto van het voorwerp via sociale media gedeeld om de nabestaanden te vinden. Die hebben de urn inmiddels weer terug.

President Oeganda geeft groen licht voor omstreden antihomowetgeving

De Oegandese president Yoweri Museveni heeft onlangs een nieuwe versie van antihomowetgeving goedgekeurd. Deze wet tegen lhbti's is een van de strengste ter wereld.

Tesla volgens Duitse privacytoezichthouder getroffen door groot datalek

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft van de Duitse privacytoezichthouder een tip gekregen over een mogelijk datalek bij autofabrikant Tesla. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt ligt ongeveer 100 gigabyte aan persoonsgegevens op straat.

NU+ | Voor tv op de camping kunnen we nog steeds niet zonder de satelliet

De zomer staat weer voor de deur, dus trekken Nederlanders de komende weken massaal hun caravan of camper uit de stalling om op vakantie te kunnen gaan. Een televisie behoort vaak tot de standaarduitrusting, maar tv kijken op de camping blijft een uitdaging.

Twitter stapt uit EU-akkoord dat desinformatie bestrijdt

Twitter houdt zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) meldt op Twitter dat het sociale medium van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.

We moeten nog minimaal een jaar wachten op het échte 5G

Drie jaar na de introductie van 5G in Nederland kunnen we nog steeds niet optimaal gebruikmaken van het snellere mobiele internet. Wat we nu hebben is een 4G-verbinding in een 5G-jasje. Het duurt nog minimaal een jaar voordat we het échte 5G kunnen gebruiken.

Elon Musks Neuralink mag gedachtenlezer op mensen gaan testen

Neuralink heeft van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA toestemming gekregen om een gedachtenlezer op mensen te testen. Het bedrijf van Elon Musk heeft een hersenimplantaat ontwikkeld waarmee het brein rechtstreeks kan communiceren met een computer.

Google maakt Android-spelletjes speelbaar op Windows-computers

Ruim honderd spelletjes voor Android-smartphones zijn vanaf vandaag ook speelbaar op Windows-computers. Google heeft de software waarmee dit mogelijk is nu ook uitgebracht in Europa. Volgens het techbedrijf gaat het nog om een test.

Honderden 0906-nummers verwijderd om misleiding aan te pakken

Sinds de strengere regels voor 0906-nummers zijn er al 163 telefoonnummers onbruikbaar gemaakt. De komende weken trekt de toezichthouder er nog zo'n 250 in. Het gaat onder meer om telefoonnummers waarvan het voor de beller niet onmiddellijk duidelijk is dat het om een betaald nummer gaat.

Video | China test eerste zelfrijdende luchttrein

In de Chinese stad Wuhan wordt sinds begin deze maand een luchttrein zonder bestuurder getest. De baan van de zelfrijdende trein is ruim 10 kilometer lang en loopt door het techdistrict van Wuhan.

Voor een tientje Netflix en Viaplay kijken is voorbij met arrestatie digitale piraten

Vier mensen zijn dinsdag opgepakt bij de ontmanteling van een illegale dienst voor internet-tv. De dienst had honderdduizenden abonnees.

Video | Dwarslaesie-patiënt kan weer lopen dankzij bluetooth en AI

Deze Nederlander kan weer lopen dankzij een bluetooth-verbinding tussen zijn hoofd en zijn ruggengraat. Gert-Jan Oskam raakte 12 jaar geleden verlamd na een fietsongeluk in Peking.
Zwitserse neurochirurgen plaatsten vorig jaar implantaten in zijn rug en bij zijn hersenen. Die vormen een digitale brug die ervoor zorgt dat Gert-Jan zijn benen weer kan bewegen.

Klagend Facebook moet alle documenten geven die Brussel opvraagt

Facebook moet inzage geven in alle documenten die de Europese Commissie opvraagt. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald na klachten van Facebook-moederbedrijf Meta. Brussel onderzoekt of het sociale netwerk zich schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie.

Je Netflix-account delen kost voortaan 4 euro per maand extra

Een Netflix-account delen met vrienden en familie kan behoorlijk schelen in de kosten. Maar Netflix loopt daardoor inkomsten mis. Daarom gaat het bedrijf deze meelifters 3,99 euro per maand extra laten betalen.

Facebook-moederbedrijf verliest flink op verplichte verkoop gifjesplatform GIPHY

De verplichte verkoop van GIPHY heeft Facebook-moederbedrijf Meta veel geld gekost. Stockfotodienst Shutterstock koopt het gifjesplatform voor 53 miljoen dollar (49,2 miljoen euro). Drie jaar geleden betaalde Meta er nog 400 miljoen dollar voor.

Microsoft zet AI centraal in Windows 11 met persoonlijke assistent Copilot

Microsoft brengt dit jaar een chatbot voor Windows 11 uit met kunstmatige intelligentie. De Copilot AI werkt binnen het Windows-besturingssysteem en kan helpen bij allerlei taken op de computer. Verder heeft Microsoft nog veel meer plannen met AI, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Consumentenbond en claimstichting eisen schadevergoeding van Google

Google verzamelt op illegale wijze privacygevoelige gegevens, vinden de Consumentenbond en Stichting Bescherming Privacybelangen (SBP). Daarom eisen de organisaties een schadevergoeding voor alle Google-gebruikers in Nederland.

Nepfoto van explosie bij Pentagon zorgt voor korte dip op Amerikaanse beurs

Een nepfoto van een explosie in de buurt van het Pentagon heeft maandag tot verwarring en een korte dip op de Amerikaanse beurs geleid. De afbeelding is hoogstwaarschijnlijk met kunstmatige intelligentie (AI) gemaakt.

TikTok sleept Amerikaanse staat Montana voor de rechter wegens verbod op app

TikTok heeft maandag een proces tegen de Amerikaanse staat Montana aangespannen, omdat daar vorige week een wet is aangenomen die het sociale medium verbiedt.

Je kan binnenkort berichten in WhatsApp aanpassen, als je snel genoeg bent

WhatsApp krijgt een functie waarmee gebruikers verzonden berichten kunnen bewerken. Er is één belangrijke voorwaarde: het bericht kan alleen in de eerste vijftien minuten na verzending worden aangepast.

Vijf van de zes hoogste privacyboetes in Europa zijn voor Meta

Facebook-moederbedrijf Meta kreeg maandag een boete van 1,2 miljard euro opgelegd. Dat is de hoogste privacyboete ooit in Europa, maar lang niet de enige. Sinds 2018 zijn er tientallen techbedrijven voor honderden miljoenen euro's berispt vanwege dergelijke overtredingen.

Privacyvoorvechters blij met hoge Meta-boete, maar onzekerheid bij techbedrijven

Privacyorganisaties zijn blij met de Europese megaboete van 1,2 miljard euro voor Facebook-moederbedrijf Meta. Internetbedrijven zijn bezorgd en vragen zich af of zij nog gegevens van Europeanen mogen verwerken.

Facebook-moederbedrijf krijgt 1,2 miljard euro boete van Brussel

Europese privacytoezichthouders hebben Meta een boete van 1,2 miljard euro opgelegd. Het moederbedrijf van Facebook krijgt die boete omdat het data van Europese gebruikers heeft doorgestuurd naar de Verenigde Staten.

Video | SpaceX lanceert raket met eerste Saoedische astronaute

SpaceX heeft zondag een Falcon 9-raket met vier mensen gelanceerd. Twee van hen komen uit Saoedi-Arabië, onder wie een 34-jarige vrouw.

NU+ | Keukenapparatuur steeds slimmer, maar vaatwasser ruimt zichzelf niet in

Vanuit de supermarkt via je smartphone een kijkje in de koelkast nemen om te zien of er nog bakboter is. Of onderweg naar huis alvast de oven laten voorverwarmen. In steeds meer Nederlandse keukens is slimme keukenapparatuur te vinden. Dat lijkt handig, maar is het niet altijd.

Vijf miljoen mensen hebben goedkoper Netflix-abonnement met reclame

Vijf miljoen abonnees van Netflix maken gebruik van het abonnement mét reclame. Met dat goedkopere abonnement wil de streamingdienst voorkomen dat het aantal abonnees daalt.

OpenAI brengt AI-chatbot ChatGPT uit als app voor iPhone

De op kunstmatige intelligentie gebaseerde chatbot ChatGPT is in de Verenigde Staten uitgebracht als app voor de iPhone. Later volgt een versie voor Android-toestellen en wordt de app in andere landen uitgebracht.

NU+ | Apple houdt zich afzijdig in de nieuwe AI-race: mist het bedrijf de boot?

Google, Microsoft en OpenAI buitelen over elkaar heen om te laten zien wat er mogelijk is met hun AI. Maar wat zijn de plannen van Apple op het gebied van kunstmatige intelligentie? Het bedrijf van Tim Cook lijkt zich nog niet echt in de wedstrijd te mengen.

Nieuwste Legend of Zelda-computerspel snelst verkopende Nintendo-game ooit

De nieuwe game The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is in drie dagen tijd tien miljoen keer verkocht. Volgens Nintendo is het de snelst verkopende Nintendo-game ooit in zowel de Benelux als in Europa.

Bedrijf achter ChatGPT vraagt Amerikaanse overheid om regels voor AI

Topman Sam Altman van het bedrijf achter chatbot ChatGPT heeft de Amerikaanse overheid opgeroepen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) te reguleren. De bestuurder van OpenAI is bang dat de technologiesector de wereld anders aanzienlijke schade kan toebrengen.

WhatsApp komt met pottenkijkersbeveiliging voor pikante chats

Berichtendienst WhatsApp komt met een update waarmee je berichtjes van je geheime liefde of chats met pikante foto's kunt beveiligen. Die gesprekken kunnen alleen ontgrendeld worden met een wachtwoord, gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Microsoft mag Activision overnemen van Brussel, maar deal blijft onzeker

Xbox-maker Microsoft mag van de Europese Commissie gamebedrijf Activision Blizzard overnemen. Toch blijft het de vraag of de overname kan doorgaan. Het is namelijk onzeker of de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ook akkoord gaan met de grootste overname ooit in de game-industrie.


Warning: file_get_contents(http://www.nieuws.nl/rss/Binnenland|Buitenland): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 418 I'm a teapot in /home/daviddh/library/Omega/Blokken/Feed/Views/voor.phtml on line 6

Ukraine war: Russian air strikes target Kyiv for third night running

Shortly after the latest strikes on Ukraine's capital, a drone attack damages buildings in Moscow.

Covid: Top Chinese scientist says don’t rule out lab leak

The man who led China's pandemic response says inquiries into its origins should consider everything.

Lula welcomes back banned Venezuelan leader Maduro

Nicolás Maduro was banned from visiting Brazil by the country's former far-right leader.

Italy: Agents die when boat capsizes on Lake Maggiore

Two Italian intelligence agents and a former member of Israel's security forces are among four victims.

Army's IRA spy Freddie Scappaticci admitted killing suspected informer

The detail is uncovered in a BBC Spotlight investigation into Freddie Scappaticci, who died in April.

See how police carefully freed a bear trapped inside a car

The careful operation required a long piece of rope to open the car door from a distance.

Man prises crocodile's jaws off his head at Australian resort

The 51-year-old has a narrow escape from the animal while snorkelling off a luxury island.

Beyoncé's intergalactic explosion of fun

The star pays tribute to Tina Turner and dances with her daughter, as her world tour reaches London.

Kosovo: Fresh clashes as Nato troops called in to northern towns

Serb protesters are angry at ethnic Albanian mayors being installed in Serb-majority areas.

Abuse of tennis players getting worse - Stephens

Former US Open champion Sloane Stephens says the abuse of tennis players is getting "worse" and attempts to thwart it make little difference.

Foxconn: iPhone maker hikes pay ahead of new model launch

Foxconn's move comes ahead of the expected launch of Apple's iPhone 15 later this year.

Lawmakers race to secure US debt deal votes as deadline looms

President Joe Biden says he "feels good" about the prospect of Congress passing the deal by 5 June.

Lindsey Graham: Russia issues arrest warrant for top Republican

An edited video appears to show the US senator celebrating Russian troops' deaths.

German police arrest stripper over toy gun

Frankfurt police say they took action after receiving reports about a man with an assault rifle.

Thousands evacuate as Nova Scotia fights wildfires

It has been an unusually active early wildfire season in Canada, with fires burning on both coasts.

Apocalyptic Canada wildfire video captures driver's near miss

The Canadian city of Halifax declares a state of local emergency after a wildfire causes evacuations.

Watch: Cheese rollers run down near-vertical hill

See dozens run down Coopers Hill in pursuit of a wheel of Double Gloucester cheese.

New Zealand: Watch rugby league game chaos as multiple pitch invaders tackled

Play was interrupted when people ran onto the field at a rugby league match in New Zealand.

Venice canal patch turns fluorescent green

Theories abound as to why the waters below the Rialto Bridge in the Grand Canal turned bright green.

Turkish president sings to supporters from top of bus

The Turkish president burst into song as he claimed victory in his country's election.

Kitten stuck in rain pipe for three days found alive

Rescuers in Beirut used small cameras to identify the location of the feline, before pulling it to safety.

Spanish village votes in 30 seconds

The seven registered voters of Villaroya beat their own record of 32 seconds.

New parliament: PM Modi inaugurates building amid opposition boycott

The new building was inaugurated under the shadow of a boycott by major opposition parties.

Israel protests: Drone footage shows thousands in Tel Aviv

Tens of thousands of Israelis have protested for five months against changes to the judiciary.

Cairo masterplan threatens ancient City of the Dead

Bodies are exhumed and burial sites are razed to make way for roads and bridges.

Week in pictures: 20-26 May 2023

A selection of striking images from around the world, taken over the past seven days.

US customs finds hatched parrot eggs in carry-on

Parrots from the Amazon go on quite the adventure when they showed up at Miami International Airport.

Native American sues school for barring sacred eagle feather at graduation

Native American Lena Black says she was not allowed to wear her sacred eagle plume at graduation.

After the Tree of Life synagogue shooting, can a community heal?

The trial for the alleged perpetrator of the deadliest antisemitic attack in US history is set to begin.

The 'exploding' demand for giant heat pumps

Whole towns in Europe are being heated by huge, energy efficient heat pumps.

Succession: Critics praise 'perfect, brutal' finale

Spoiler-free zone: The show is widely praised by critics, some of whom compare it with Shakespeare.

Elizabeth Holmes is going to prison. Will she ever pay victims too?

Experts say victims often never get their money back from those who defrauded them.

Pita Limjaroenrat: Thai election upstart who vows to be different

Pita Limjaroenrat tells the BBC he wants to govern "for the people", but big hurdles lie ahead.

Teary reunion of Indians after a century-long separation

Shamshu Deen has helped more than 300 people in the Caribbean find long-lost loved ones in India.

What's in the US debt ceiling deal?

An agreement to raise the US government's borrowing limit is within reach. Here are the key measures proposed.

Turkey elections: What to expect from newly emboldened Erdogan

Voters in the strategic Nato country opted for a seasoned autocrat - rather than an untested democrat.

French Open 2023: Grand Slam using AI to protect players from online abuse

As the French Open introduces a new technology to help players filter out social media abuse, BBC Sport looks at the issues tennis players encounter online.

Why famous faces are popping up mega-sized on UK streets

The UK's heroes are no longer being honoured in marble on a plinth but with a spray can on a brick wall.

Who is Linda Yaccarino, Twitter's 'superwoman'?

Can new chief executive Linda Yaccarino fix Twitter?

El Salvador gangs: Derelict gang houses given to locals

As part of a new social housing plan families are moving back in to former gang neighbourhoods.

Adam Peaty: Three-time Olympic champion says winning gold medals will not solve problems

Great Britain's three-time Olympic champion Adam Peaty says he wants to be happy before he goes to Paris 2024 in search of another gold medal.

Mauricio Pochettino: Chelsea appointment could be defining moment of new era

Mauricio Pochettino's appointment could be the defining moment of Chelsea's new era - but the owners cannot afford for it to fail.

Lionel Messi: From shy genius to 'bad boy' leader – his Qatar transformation

The 'completion' of football at the 2022 World Cup required Lionel Messi to configure his character and rediscover his childhood.

CSK wins IPL: Dhoni's delayed retirement delights fans

The 41-year-old former Indian captain was expected to retire from all forms of cricket this year.

Harry Maguire: Manchester United boss Erik ten Hag says defender has decision to make

Erik Ten Hag says Harry Maguire has to decide on his future with Manchester United after making just 16 league appearances for the club this season.

Ashes 2023: Brendon McCullum says 'formidable' Australia great opportunity for England to prove themselves

Coach Brendon McCullum says "there is no greater opportunity" for England to prove themselves than the "formidable" challenge of the Ashes series against Australia.

IPL 2023: Chennai Super Kings claim last-ball victory over Gujarat Titans in thrilling final

Chennai Super Kings stage a remarkable chase to beat Gujarat Titans by five wickets and win the Indian Premier League for a fifth time.