VS overweegt troepeninzet vanwege Russische dreiging jegens Oekraïne

De Amerikaanse regering overweegt duizenden troepen, militaire schepen en legervliegtuigen naar Oost-Europese NAVO-lidstaten te sturen vanwege de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, meldt The New York Times. Het zou in eerste instantie om duizend tot vijfduizend troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verslechtert.

Video | Zeer grote brand breekt uit in Hillegoms paintballcentrum

In een paintballcentrum is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Als Rusland de gaskraan dichtdraait, kan Europa dat niet zomaar opvangen

Rusland en het Westen zijn tegenover elkaar komen te staan over Oekraïne. Een grootschalige Russische inval in dat land wordt niet langer voor onmogelijk gehouden. Een machtsmiddel dat de Russische president Vladimir Poetin in handen heeft, is de gaslevering aan Europa. Wat staat ons in de EU te wachten als Rusland de gaskraan dichtdraait?

De poorten dan maar openzetten? Dat doen ze bij de dierentuinen niet

De horeca, de cultuursector en eerder al de kappers en winkels; in lockdown doen ze van alles om gehoord te worden en vooral om verlost te worden van de lockdown. De pretparken en dierentuinen lijken daar een uitzondering op. "We maken misschien niet zo veel lawaai, maar dat wil niet zeggen dat we begrijpen waarom wij nog dicht zijn", zegt Kees Klesman, voorzitter van de Club van Elf, tegen NU.nl.

N208 bij Hillegom weer vrij na grote brand in paintballcentrum

In een paintballcentrum aan de Leidsestraat in het Zuid-Hollandse Hillegom is zondag rond 22.00 uur een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer is met veel eenheden uitgerukt. Inmiddels is de brand onder controle en is het kruispunt tussen de N208 en N207 weer vrij voor verkeer.

Weerbericht: Windstille dag waardoor de mist langzaam oplost

Het is maandagochtend bewolkt en verspreid over het land komen nevel en mist voor. De temperatuur ligt rond 1 graad langs de kust tot -2 in Limburg. Er staat amper wind.

Prijsstijging koopwoningen in december is de grootste ooit

Een bestaande koopwoning was in december gemiddeld 20,4 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging van jaar op jaar ooit, zo blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die sinds 1995 de statistieken bijhouden.

WHO-directeur voorzichtig optimistisch: 'Europa op weg naar einde pandemie'

Gezondheidsorganisatie WHO noemt het "aannemelijk" dat Europa door de omikronvariant op weg is naar "een soort pandemisch eindspel", ondanks de grote toename van het aantal besmettingen. Dat zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de WHO zondag tegen het Franse persbureau AFP.

Meer ongelijkheid doordat rijke landen buitenlands zorgpersoneel aantrekken

Eerder zagen we het al bij de aankoop van beschermende kleding, mondkapjes en vaccins. Maar rijke landen werken ook ongelijkheid in de hand door buitenlands verpleegpersoneel aan te trekken om de omikrongolf op te vangen in ziekenhuizen. Dat zegt de International Council of Nurses (ICN), een federatie die 130 nationale verpleegorganisaties en 27 miljoen verpleegkundigen vertegenwoordigt, in een nieuw rapport.

Video | Coronaprotest Brussel escaleert: politie bekogeld met stenen en hekken

Een betoging tegen de coronamaatregelen is zondag uit de hand gelopen. Demonstranten probeerden een gebouw van de Europese Unie binnen te dringen. Ook werden agenten bekogeld met diverse voorwerpen. De politie heeft een waterkanon en traangas ingezet om het protest te beëindigen.

Educate your sons: hoe kunnen ouders grensoverschrijdend gedrag voorkomen?

Het is een veelgehoord argument bij incidenten rondom seksueel misbruik: de nadruk hoeft niet te liggen op het beschermen van vrouwen, als wij onze zoons beter opvoeden. Oftewel: Protect your daughters? Educate your sons! Maar wat kunnen ouders concreet doen om wangedrag te voorkomen?

Menselijke schedels aangetroffen in water bij Zuid-Hollands dorpje Zuidland

In een waterloop bij het Zuid-Hollandse Zuidland zijn vrijdag en zondag menselijke schedels gevonden. Volgens een politiewoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat het om een (recent) misdrijf gaat.

Duizenden mensen bij kroegentocht in Roermond uit protest tegen coronabeleid

Duizenden mensen hebben zondagmiddag in Roermond deelgenomen aan een alternatieve kroegentocht, georganiseerd door zeventien cafés en andere horecazaken in de Limburgse stad. De 'Tour du Roer' was uit protest tegen het coronabeleid van het kabinet.

Weekweerbericht: Eerst grijs, droog en mistig, daarna wisselvallig

Komende week laat de zon zich in eerste instantie weinig zien, maar blijft het wel droog. Dat verandert ongeveer halverwege de week, wanneer het wisselvallig wordt met zowel zonneschijn als regen.

Marechaussee vindt levende verstekeling in wielkast van vlucht uit Zuid-Afrika

De Koninklijke Marechaussee heeft zondag op Schiphol in de wielkast van het neuswiel van een vrachtvliegtuig uit Zuid-Afrika een levende verstekeling aangetroffen.

Gemaskerde relschoppers in Brussel slaags met politie na coronademonstratie

Een groep gemaskerde relschoppers is zondag in Brussel tijdens een demonstratie tegen het Europese coronabeleid de confrontatie aangegaan met de politie.

Ajax verslaat PSV dankzij curieuze goal Mazraoui en is nieuwe koploper

Ajax heeft zondag de koppositie in de Eredivisie heroverd. De Amsterdammers waren te sterk voor PSV (1-2) en passeerden de Eindhovenaren op de ranglijst. De winnende treffer kwam op curieuze wijze tot stand.

Opnieuw records qua positieve tests, achterstand in registratie loopt op

Het RIVM meldde zondag opnieuw recordcijfers als het gaat om positieve coronatests per dag en het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen. De achterstand in het registreren van tests liep bovendien verder op.

Baasje in Hongkong levert eerste met coronavirus besmette hamster in

In Hongkong is het coronavirus ontdekt bij een hamster die in het bezit was van een particulier. Sinds de autoriteiten besloten tot het afmaken van tweeduizend hamsters is een handvol knaagdiertjes positief getest op het virus. Tot dusver ging het steeds om dieren die in het bezit van dierenwinkels waren.

Geschorste Vloet zal nooit meer voor Heracles Almelo spelen

Rai Vloet zal nooit meer een wedstrijd spelen voor Heracles Almelo. Dat zegt clubdirecteur Rob Toussaint zondag. De directeur biedt zijn excuses aan voor de korte rentree die de middenvelder vorige week maakte na betrokken te zijn geraakt bij een fataal verkeersongeval.

Feyenoord pakt draad vooral dankzij Kökçü weer op met winst bij NEC

Feyenoord heeft zondag na een serie matige resultaten met 1-4 van NEC gewonnen. De Rotterdammers trokken de overwinning in Nijmegen in een overtuigende tweede helft naar zich toe.

Drievoudig olympisch kampioen Ter Mors wint bij afscheid als schaatsster

Jorien ter Mors heeft zondag met een zege op de 1.000 meter bij het NK sprint een punt achter haar schaatsloopbaan gezet. De drievoudig olympisch kampioen mist het heilige vuur om nog langer door te gaan.

Nog een vrouw naar politie om grensoverschrijdend gedrag Jeroen Rietbergen

Een vrouw die zegt slachtoffer te zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen stapt naar de politie. De vrouw was geen deelnemer aan het tv-programma The voice of Holland, maar door de commotie die nu rond dat programma is ontstaan, heeft zij besloten alsnog haar verhaal te doen.

Politie beëindigt carmeeting met 150 auto's in Harderwijk

Agenten hebben zaterdagavond ingegrepen bij een zogeheten carmeeting in Harderwijk, bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerder van de politie waren er naar schatting 150 voertuigen aanwezig bij het illegale evenement op een parkeerplaats aan de Boekhorstlaan.

Vierde afvaller WIDM: 'Ik had die jokers graag mee naar huis genomen'

Elf bekende Nederlanders zijn naar Albanië afgereisd om de Mol te ontmaskeren in een nieuw seizoen van Wie is de Mol? Iedere week is er één afvaller, die NU.nl na de uitzending spreekt. Deze week, na de vierde uitzending: journalist Arno Kantelberg.

Beste NUjij-reacties | Misstanden bij The Voice | Knippen in het theater

Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen tienduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdragen en discussies op een rij.

Wat is een vertrouwenspersoon en hoe vind je die?

Tijdens de onthullingen over The voice of Holland die de afgelopen dagen zijn gedaan, kwam de term vertrouwenspersoon vaak naar buiten. Maar wat is dat, heeft elk bedrijf er een en hoe kun je als werknemer de vertrouwenspersoon binnen jouw bedrijf vinden? NU.nl zocht het uit.

Video | Politie rolt illegaal feest op in Arnhems bos

De agenten troffen tientallen feestvierders aan. Volgens de aanwezigen was het een uit de hand gelopen verrassingsfeestje. Politie-eenheden stuurden de groep weg, die daar netjes gehoor aan gaf. Er is niemand aangehouden.

Hulporganisatie: Honderden migranten aan Belarussische grens vragen om hulp

Poolse hulpverleners waarschuwen dat de migrantencrisis aan de Belarussische grens nog niet voorbij is. Monika Matus van de hulporganisatie Border Group meldde zondag dat 345 migranten in het grensgebied om humanitaire, juridische of medische hulp hebben gevraagd tijdens de eerste drie weken van januari.

James Webb-ruimtetelescoop komt maandagavond aan op zijn bestemming

De James Webb-ruimtetelescoop komt maandagavond aan op zijn 'werkplek'. Daar moet de telescoop de komende decennia het heelal in kaart brengen en nieuwe ontdekkingen doen.

WeChat-account van Australische premier Morrison is verdwenen

Het WeChat-account van de Australische minister-president Scott Morrison is verdwenen. Australische politici beschuldigen China ervan zich met het account bemoeid te hebben.

Zo laat je oude WhatsApp-berichten wissen

Een gênant appje dat jaren later weer opduikt of een geheim dat je liever niet had gedeeld: met deze tips verwijder je berichten uit WhatsApp, ook als ze wat ouder zijn.

Getest: Dit is de beste babyfoon met camera

Wat is de beste babyfoon met camera? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Dit kun je gaan merken van de strengere Europese regels voor internetbedrijven

Europa wil meer grip krijgen op grote internetbedrijven als Google en Meta (eigenaar van onder meer Facebook, Instagram en WhatsApp). Het Europees Parlement is inmiddels akkoord met twee wetten die daarvoor moeten zorgen. Wat gaan we daarvan merken?

Waarom het RIVM nog wacht op 48.000 positieve testen (en hoe ze dat weten)

Er worden dagelijks zo veel positieve testen afgenomen dat de computersystemen van het RIVM en de GGD het niet meer kunnen bijbenen. In de afgelopen zes dagen konden 48.000 meldingen niet worden verwerkt. Dat riep bij gebruikers van ons discussieplatform NUjij vragen op: hoe kan dat? En hoe weten autoriteiten dat het om 48.000 positieve testen gaat?

Nijmeegse politie verstuurt sms-bom naar 3.500 drugsgebruikers

De politie stuurt ongeveer 3.500 drugsgebruikers in Nijmegen en omgeving maandag een sms-bom waarin de ontvangers geadviseerd worden om hulp te zoeken voor hun verslaving. De telefoonnummers zijn gevonden op telefoons van drugsdealers.

Britten waarschuwen leerlingen voor gevolgen van ddos-aanvallen

De Britse National Crime Agency (NCA) start een campagne om kinderen te wijzen op de gevolgen van ddos-aanvallen. Steeds vaker worden scholen door leerlingen via de computer aangevallen, schrijft Techradar.

Nieuwe Twitter-directeur stuurt twee securitymanagers weg

De nieuwe Twitter-directeur Parag Agrawal heeft de hoogste managers op het gebied van informatiebeveiliging binnen het bedrijf weggestuurd. Volgens The New York Times is Peiter Zatko, hoofd beveiliging bij Twitter, ontslagen. Ook zal Rinki Sethi, de huidige chief information security officer (CISO) van Twitter, het bedrijf binnenkort verlaten.

Apps van de week: 112 bellen als je niet kunt praten

Chatten met hulpdiensten als je niet kunt praten, en het jezelf moeilijker maken om sociale media en andere afleidende apps te gebruiken. Dit zijn de apps van de week.

Rusland pakt vier vermeende leden van hackersgroep Infraud Organization op

De Russische inlichtingendienst FSB en de politie hebben vier vermeende leden van de hackersgroep Infraud Organization aangehouden, meldt het Russische persbureau TASS zaterdag.

Meta verwijderde vorig jaar 52 manipulatieve netwerken

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft vorig jaar 52 netwerken verwijderd omdat die zich bezighielden met gecoördineerde pogingen tot manipulatie van het publieke debat of misleiding met behulp van nepaccounts. Dat staat in het Coordinated Inauthentic Behavior Report van Meta.

Google in beroep tegen miljardenboete voor machtsmisbruik

Google gaat in hoger beroep tegen een boete van 2,4 miljard euro die de Europese Commissie in 2017 aan het bedrijf oplegde. Dat deed de toezichthouder omdat Google zijn eigen prijsvergelijker Google Shopping voortrok in zijn zoekresultaten.

Israël onderzoekt mogelijk illegaal gebruik spionagesoftware bij politie

Het Israëlische openbaar ministerie is een onderzoek gestart naar de politie. Dat gebeurt na berichten dat agenten illegaal gebruik hebben gemaakt van de omstreden spionagesoftware Pegasus.

Politie houdt vijf verdachten aan in grote bankhelpdeskfraudezaak

De politie heeft vorig jaar vijf verdachten aangehouden in een grote cybercrimezaak waarin minimaal 95 mensen zijn gedupeerd. Zij verloren samen meer dan 800.000 euro, nadat criminelen zich via de telefoon hadden voorgedaan als bankmedewerkers en ze geld hadden afgetroggeld.

Microsoft wil Call of Duty ook op PlayStation blijven uitgeven

Na de overname van game-uitgever Activision Blizzard is Microsoft niet van plan om de populaire Call of Duty-serie exclusief op de Xbox en pc uit te brengen. Op dit moment is Call of Duty op zowel de Xbox-consoles van Microsoft te spelen als op de PlayStation 4 en 5 van concurrent Sony. Microsoft Gaming-directeur Phil Spencer zegt alle bestaande overeenkomsten die Activision Blizzard vóór de overname met Sony had gesloten, in stand te houden.

Tinder laat lhbtiq+-jongeren volgens waakhond meer betalen voor extra functies

De datingapp Tinder vraagt lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren meer geld voor zijn premiumfuncties. Ook mensen boven de dertig jaar betalen meer voor Tinder Plus, schrijft de Britse belangenorganisatie Which?.

EU-autoriteit vond onbetrouwbare reviews bij twee derde van onderzochte sites

Bijna twee derde van 223 onderzochte webwinkels, boekingssites, zoekmachines en vergelijkingssites in de Europese Unie plaatste recensies van klanten waarvan de betrouwbaarheid op zijn minst twijfelachtig is. Zo luidt het oordeel van de Europese Commissie, die vorig jaar onderzoek deed in 26 landen, waaronder Nederland.

Rusland vaker in beeld als brein achter cyberaanvallen op Oekraïne

Verschillende overheidswebsites van Oekraïne werden de afgelopen week overgenomen door hackers. Een schuldige aanwijzen bij grote hacks is ingewikkeld, maar in dit geval wijzen meerdere signalen erop dat Rusland erachter zit.

Europees Parlement stemt voor strengere regels voor internetbedrijven

Het Europees Parlement heeft donderdag met een ruime meerderheid gestemd voor nieuwe regels die de macht van grote internetbedrijven moeten beperken en consumenten beter beschermen.

Criminelen stelen 30 miljoen dollar aan cryptovaluta bij online handelsplatform

Criminelen hebben maandag voor ruim 30 miljoen dollar (zo'n 26,4 miljoen euro) aan bitcoin en ethereum buitgemaakt bij een cyberaanval op handelsplatform Crypto.com. Dat schrijft het bedrijf donderdag op zijn website.

Twitter moet aanpak van haatberichten volledig openbaren van Franse rechter

Twitter moet in Frankrijk volledige openheid van zaken geven over zijn aanpak van haatberichten op het sociale netwerk. Een Franse rechter legde Twitter die verplichting afgelopen zomer al op, maar het bedrijf ging in beroep omdat het een te grove inmenging in de bedrijfsvoering zou zijn.

Google stopt met gratis versie van oude G Suite-software

Klanten die nog gebruikmaken van de gratis versie van Googles zakelijke software G Suite moeten vanaf 1 juli overstappen naar een betaald Workspace-pakket. Het oude G Suite-pakket is al sinds 2012 niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

Instagram geeft influencers optie om betaalde abonnementen aan te bieden

Het socialemediaplatform Instagram start een proef waarbij fans een abonnement op exclusieve beelden van een influencer kunnen afsluiten. Instagram-baas Adam Mosseri zegt dat makers behoefte hebben aan een voorspelbaar inkomen en dat een "abonnement een van de beste manieren is om dat te genereren".

Led, microled, oled, QD-oled: wat betekenen al die televisietermen nou?

Een nieuwe televisie kopen lijkt simpel, maar tegenwoordig buitelen de verschillende soorten tv's over elkaar heen. Wat is nu het verschil tussen led, microled, kwantumdot en het spiksplinternieuwe QD-oled?

Privégegevens van 515.000 mensen gelekt na cyberaanval op Rode Kruis

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is getroffen door een geavanceerde cyberaanval. Hackers hebben beslag gelegd op gegevens van meer dan 515.000 "extreem kwetsbare mensen". Sommigen van hen waren op de vlucht voor conflicten, meldt de organisatie op haar website.

App voor bezoekers van Olympische Spelen in China blijkt onveilig

Een app die het internationaal olympisch comité (IOC) heeft ontwikkeld om de gezondheid van bezoekers van de Olympische Spelen in Peking te controleren bevat kwetsbaarheden. Dat concluderen onderzoekers van het Canadese Citizen Lab. Door de kwetsbaarheden zouden hackers persoonlijke gegevens van gebruikers kunnen stelen.

Eerste indruk: is deze Garmin-smartwatch van 1.000 euro de prijs waard?

Garmin heeft dinsdag twee nieuwe smartwatches gepresenteerd, waaronder de 999 euro kostende epix Gen 2. Dat is heel veel geld voor een smartwatch. Krijg je daar ook heel veel horloge voor terug?

Autoriteit Persoonsgegevens hoeft Google van rechter niet te onderzoeken

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hoeft geen onderzoek te doen naar mogelijke privacyovertredingen door techconcern Google. De Consumentenbond had een onderzoek afgedwongen bij de rechter, maar een extra onderzoek van de AP is niet nodig omdat Ierland de zaak al onderzoekt. Dat heeft de rechter geoordeeld.

Omstreden Activision-directeur krijgt mogelijk 375 miljoen dollar na Microsoft-deal

Activision Blizzard-topman Bobby Kotick zou een bonus van 375 miljoen dollar (331 miljoen euro) ontvangen als de verkoop van het bedrijf aan Microsoft wordt afgerond. De game-uitgever is bekend van games als Call of Duty, maar kwam de afgelopen tijd vooral in het nieuws vanwege seksisme en wangedrag op de werkvloer. Kotick zou ervan hebben geweten.


Warning: file_get_contents(http://www.nieuws.nl/rss/Binnenland|Buitenland): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 418 in /home/daviddh/library/Omega/Blokken/Feed/Views/voor.phtml on line 6

Ukraine: US orders families of embassy staff to leave

The State Department has also urged US citizens in Ukraine to consider leaving.

Australian Open: Navratilova blasts Peng Shuai T-shirt ban

Australian Open organisers asked a spectator to remove a T-shirt mentioning the Chinese player.

Thierry Mugler: French fashion designer dies aged 73

The French designer's theatrical creations were worn by David Bowie, Beyoncé and Lady Gaga.

Cleo Smith: Man pleads guilty to kidnapping Australian girl

The four-year-old girl was taken from a campsite and held in a locked house for 18 days.

Burkina Faso: Shots heard near presidential palace

The government denies reports of a coup attempt or that the president has been detained.

Liverpool bomber papers raise fresh questions for Home Office

New papers emerge, raising questions about why Emad Al Swealmeen was not deported before the attack.

Stowaway found in South Africa plane wheel at Amsterdam airport

A man is discovered alive in the wheel section of a plane that landed in Amsterdam from South Africa.

UK PM orders inquiry into 'Muslimness' sacking claim

Tory MP Nusrat Ghani says she was told her faith was given as a reason for her sacking as a minister.

Auschwitz: Dutch tourist fined over Nazi salute at former death camp

A 29-year-old woman - who says it was a bad joke - is charged with engaging in Nazi propaganda.

Taliban begin talks with western officials in Oslo

The talks, set to last three days, will cover human rights and the humanitarian crisis in the country.

Vafaei first Iranian to win snooker ranking title

Hossein Vafaei becomes the first Iranian player to win a snooker ranking title, beating Mark Williams in the final of the Snooker Shoot Out.

Fortescue: Firm owned by Australia's richest man buys Williams F1 battery arm

Fortescue Metals says the deal will help it to achieve its target to be carbon neutral by 2030.

Covid: Clashes at Belgium protest against restrictions

A rally sees violent exchanges in Brussels as tens of thousands marched against Covid restrictions.

German navy chief resigns over Ukraine comments

Kay-Achim Schönbach said the idea that Russia wanted to invade Ukraine was nonsense.

Gender-based violence: Kenya's 'hidden epidemic'

When the Covid pandemic hit Kenya, cases of gender-based violence exploded. Tom Odula investigates the trauma behind this ‘hidden epidemic’.

An untold story of a 1920s swimming icon

Mercedes Gleitze was the first woman to swim the English Channel, but kept her accomplishments hidden from her family.

Beach Boys star Brian Wilson looks back at his life in new film

The Beach Boys star, who turns 80 this year, tells the BBC why he decided to make a documentary.

The aurora hunters who chase the Northern Lights

Meet the aurora hunters, people fascinated by the spectacular natural phenomenon.

Shirley Chisholm: The first black woman to run for US president

After becoming the first black woman elected to Congress, Shirley Chisholm declared her intention to run for the US presidency in 1972.

Fundraiser, 83, buys then delivers ambulances across Europe

John Shackleton, who has been fundraising for more than 30 years, says his age won't stop him.

Trees: 'Our 5,000-year-old yew should be revered - not ignored'

The UK has one of the world's largest collection of ancient yews and campaigners want extra protections.

Gen Z marchers praying for an end to US abortion

The young activists are optimistic their movement's long-cherished goal may be within reach.

How will Tonga's broken internet cable be mended?

What does its breakage tell us about the problems of getting coverage to remote areas?

Srikanth Bolla: The blind CEO’s £48m company which nearly didn’t happen

As a teenager, blind businessman Srikanth Bolla sued an Indian state to study maths and science.

The people deciding to ditch their smartphones

The smartphone users who are ditching their handsets to take back more control of their lives.

German Covid protests turn nasty in row over rules and vaccinations

Tens of thousands of Germans take to the streets every week and politicians are being targeted.

Beijing 2022 vs 2008: Two Olympics and two very different Chinas

In 2022, the mood, the host government's attitude, and global expectations are all very different to 2008.

Vaccine mandates: 'I lost my job for being unvaccinated'

Covid-19 vaccine mandates face stiff resistance in the US, where they are clashing with national ideals of personal freedom.

Finding love as a trans woman

Trans woman Daniella McDonald had bad experiences dating men until she met Josh - but thinks attitudes are slowly changing.

NDAs misused in casting - actors and agents warn

Big US streamers are becoming too sensitive about the secrecy of their projects, industry figures say.

England beat West Indies by one run after thrilling finish in Barbados

England dominate the majority of the second T20 against West Indies but ultimately win by just one run after some astonishing late hitting.

Chiefs and Rams clinch thrilling play-off wins to cap weekend of high drama

The Kansas City Chiefs and the Los Angeles Rams complete an extraordinary weekend in the NFL play-offs by moving within one win of Super Bowl 56.

Ramos scores first PSG goal as leaders eventually see off Reims

Paris St-Germain prove too classy for Reims as Sergio Ramos scores his first goal since joining from Real Madrid.

Sublime Ziyech strike helps Chelsea beat Tottenham for third time in three weeks

Two second-half goals, including a brilliant strike from Hakim Ziyech, help Chelsea beat Tottenham for the third time in three weeks.

De Jong's late winner sends Barca up to fifth place

Frenkie De Jong scores a late winner as Barcelona edge past struggling Alaves to move up to fifth in La Liga.

Australian Open: Simona Halep beaten by Alize Cornet

Two-time Grand Slam winner Simona Halep is out of the Australian Open after suffering a fourth-round defeat by France's Alize Cornet.

South Georgia: The museum at the end of the world reopens for business

On a British island at the edge of the Antarctic is one of the most remote tourist spots in the world.

The battle for Steaua Bucharest - an Eastern European giant at war with itself

European Cup winners in 1986, Steaua Bucharest's story of decline is unlike any other. A bitter dispute has split the club in two.

Specialist mental health unit failures exposed by patients

Patients say they’ve been placed in unsafe environments, often far from home.

Secret audio sheds light on toppled dictator’s frantic last hours

The BBC has obtained extraordinary recordings believed to be of phone calls made by Tunisian ex president Zine al-Abidine Ben Ali as he flew out of the country in 2011.

Russia-Ukraine crisis: Why Brussels fears Europe is 'closest to war' in decades

Fears are rising over Russia's plans to shake up the region, writes BBC Europe editor Katya Adler.