Ajax zet trainer Schreuder op non-actief na gelijkspel tegen FC Volendam

Ajax heeft donderdagavond trainer Alfred Schreuder op non-actief gezet. Eerder op de avond speelden de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen FC Volendam.

Hertenkampen gaan komende jaren verdwijnen: kabinet houdt vast aan verbod

Het kabinet houdt vast aan het plan om hertenkampen te sluiten. Vanaf januari volgend jaar is het verboden om te fokken met de herten. Maar de hertenkampen hoeven niet gelijk dicht; ze mogen openblijven tot het laatste dier gestorven is.

Dolend Ajax wint ook niet van FC Volendam en beleeft slechtste reeks in 58 jaar

Ajax is er donderdag ook niet in geslaagd te winnen van FC Volendam (1-1). De dolende ploeg van trainer Alfred Schreuder, die kort na gelijkspel ontslagen werd, heeft nu zeven Eredivisie-wedstrijden op rij niet gewonnen. Dat is de afgelopen 58 jaar niet voorgekomen.

Man die in 2017 acht mensen doodreed in New York schuldig aan moord

De man die in 2017 met een busje op mensen inreed in het centrum van New York is schuldig bevonden aan acht gevallen van moord met terroristisch oogmerk. Mogelijk krijgt de man hiervoor de doodstraf opgelegd.

Nelson Mandelabrug in Zoetermeer weer open na wekenlange spoedreparatie

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer is weer open. De brug, een belangrijke fiets- en voetgangersbrug over onder meer de A12 en het spoor, werd begin december afgesloten, omdat de constructie te zwaar bleek voor de ondersteuning.

VS vervolgt vijf agenten voor dood zwarte man na aanhouding in Memphis

Vijf Amerikaanse politieagenten worden vervolgd voor de dood van een zwarte man in Memphis. De 29-jarige Tyre Nichols overleed eerder deze maand nadat de agenten tijdens zijn aanhouding excessief geweld hadden gebruikt.

Gouden RadioRing voor Somertijd, Van Someren zelf ook beste presentator

Het radioprogramma Somertijd op Radio 10 heeft donderdagavond de prestigieuze Gouden RadioRing gewonnen. De presentator van het programma, Rob van Someren, kreeg ook de RadioRing Beste Presentator.

Oekraïne dreigt Olympische Spelen in Parijs te boycotten als Rusland meedoet

Oekraïne dreigt de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs te boycotten. Het land wil niet dat atleten uit Rusland en Belarus meedoen zolang de oorlog in Oekraïne woedt.

Video | Dit maakt de Leopard 2-tank speciaal en deze landen hebben ze

De kogel is door de kerk: in Duitsland gemaakte Leopard 2-tanks gaan naar Oekraïne. Wat maakt deze tanks zo speciaal en waar staan ze allemaal in Europa?

Afbouwen salderingsregeling zonnepanelen onder druk: GL en PvdA niet overtuigd

Het plan om de salderingsregeling voor zonnepanelen de komende jaren in stappen af te bouwen kan nog niet rekenen op steun van GroenLinks en PvdA. De oppositiepartijen willen eerst andere kabinetsplannen over klimaat en verduurzaming beoordelen. Het zorgde donderdag tijdens het Kamerdebat voor irritatie bij de coalitiepartijen en de minister.

Bas: 'Is mijn verdriet om de miskraam minder omdat het niet mijn lijf is?'

Bas Janse heeft al zo lang hij zich kan herinneren een kinderwens, maar toen hij tien jaar geleden zijn vriendin Femke ontmoette, was dat niet meteen waar hij aan dacht. Andere dingen stonden lange tijd voorop. Tot een jaar of drie jaar geleden. "En dan blijkt ineens dat het niet lukt."

Tweede Kamer worstelt na uitleg experts nog steeds met nieuwe witwaswet

Ondanks uitleg van deskundigen en betrokkenen hebben verschillende politieke partijen nog steeds twijfels over de nieuwe wet tegen witwassen en terrorismefinanciering. Dat bleek donderdag tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. De wet moet het mogelijk maken voor banken om gezamenlijk transacties van boven de 100 euro in de gaten te houden.

Nederlandse onderzoekers vinden nieuwe zwakke plek in Antarctische ijskap

Zeer koude delen van Antarctica zijn kwetsbaarder voor afsmelting dan tot nu toe gedacht, blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek. Omdat op die plekken minder sneeuw valt, ontstaan 's zomers sneller smeltwatermeren op het ijs. Deze kunnen de ijsplaten opbreken. Dat kan op lange termijn leiden tot extra zeespiegelstijging, met gevolgen voor Nederland.

Omgevingswet voor vijfde keer uitgesteld, hoewel techniek inmiddels op orde is

Het invoeren van de Omgevingswet is voor de vijfde keer uitgesteld. De techniek rondom de wetten en regels is inmiddels op orde, maar nu hebben gemeenten en het bedrijfsleven tijd nodig om alles te regelen voor het systeem ingaat.

Opgepakte klimaatactivisten mogen negentig dagen lang niet op deel A12 komen

De zes klimaatactivisten die donderdagochtend werden opgepakt op verdenking van opruiing, mogen de komende negentig dagen niet op de Utrechtsebaan (A12) komen. Ze zijn allemaal na verhoor weer vrijgelaten, maakt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.

Ongeluk waarbij trein lijnbus doorboorde niet de schuld van de buschauffeur

Het ongeluk waarbij een trein een lijnbus doorboorde in Bergen op Zoom afgelopen oktober, is niet de schuld van de buschauffeur. De bus kwam vermoedelijk door een technisch mankement stil te staan, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Archeologen vinden mogelijk oudste mummie ooit in Egypte

Egypte heeft donderdag tientallen nieuwe archeologische vondsten onthuld. Daarbij is een mummie van 4.300 jaar oud. De opgravingen werden gedaan in een dodenstad voor farao's net buiten de hoofdstad Caïro.

Douane vond vorig jaar bijna dubbel zoveel drugs in briefpost als jaar eerder

De Nederlandse douane heeft vorig jaar bijna twee keer zoveel drugs onderschept die per brief naar het buitenland werden verstuurd als in 2021. Het ging vooral om xtc en MDMA bestemd voor Australië en de Verenigde Staten, meldt de douane donderdag.

Nieuwe zoekactie op Wadden naar jongen die vermist raakte bij bootongeluk

Vrijwilligers van zoekorganisatie SAR Nederland starten een nieuwe actie bij de Waddeneilanden naar het lichaam van de twaalfjarige Riemer. Hij is de laatst overgebleven vermiste na een fataal bootongeluk bij Terschelling in oktober. Met hulp van vissers en jutters op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hopen ze nu alsnog een spoor van de jongen te vinden, zegt de organisatie tegen NU.nl.

Elf doden en meerdere gewonden bij luchtaanvallen verspreid door Oekraïne

Bij Russische luchtaanvallen in Oekraïne op donderdag zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Volgens Oekraïense hulpdiensten gaat het om elf doden en ook zeker elf gewonden.

Denemarken wil militaire dienstplicht ook invoeren voor vrouwen

Denemarken wil de militaire dienstplicht invoeren voor vrouwen. Deense media melden dat hier een regeringsmeerderheid voor is.

Video | NVWA haalt opnieuw honden weg bij Brabantse fokker

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft woensdag weer honden weggehaald bij een fokkerij in Eersel. In totaal zijn dinsdag en woensdag 435 dieren in bewaring genomen.

Onderzoekers ontdekken zeer zeldzame mossoort in Overijssels natuurgebied

In Nationaal Park Weerribben-Wieden in Overijssel is het zeer zeldzame kraggestaartjesmos aangetroffen. Het plantje, dat op de Rode Lijst van bedreigde soorten staat, is eind vorig jaar ontdekt tijdens een onderzoek naar flora en vegetatie in het moerasgebied, meldt Natuurmonumenten.

Kringloopeconomie komt niet van de grond: 'Trends gaan juist verkeerde kant op'

Het lukt vooralsnog niet om onze economie circulair te maken. We doen juist korter met producten, gebruiken meer grondstoffen en verbranden meer afval. Er zijn strengere wetten en hogere belastingen nodig om daar verandering in te brengen, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

NU+ | Hoe help je kinderen zich te wapenen tegen online afpersing?

Vorige week startte de rechtszaak tegen de 24-jarige Gianni de W., die sinds 2014 meer dan honderd meisjes online zou hebben afgeperst. Niet alleen een nachtmerrie voor het slachtoffer, maar ook voor de ouders. Hoe kun je je kinderen wapenen tegen online pesterijen en afpersing?

Palestijnen melden 9 doden bij aanval Israël op Westelijke Jordaanoever

Bij een Israëlische aanval op de Westelijke Jordaanoever zijn volgens Palestijnse autoriteiten zeker negen Palestijnen om het leven gekomen. Zestien anderen raakten gewond, van wie drie zeer ernstig.

Alleen ingrijpende maatregelen hadden overstromingen in Limburg voorkomen

Alleen als er heel zware maatregelen genomen waren, hadden de overstromingen in Limburg in juli 2021 voorkomen kunnen worden. De regenbuien waren zo extreem, dat alleen bijvoorbeeld metershoge kades en dijken het water hadden kunnen tegenhouden.

Dodelijke slachtoffers van mesaanval in Duitse trein waren twee tieners

De twee mensen die woensdag bij een mesaanval in een Duitse trein werden gedood waren tieners. Het gaat om jongeren van zestien en negentien jaar oud uit de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Video | Aanhangers Navalny plaatsen replica van zijn cel in Berlijn

Supporters van de Russische oppositieleider Alexei Navalny hebben zijn strafcel nagemaakt. De replica staat sinds dinsdag bij de Russische ambassade in Berlijn.

Treinreizigers kunnen vanaf dinsdag in- en uitchecken met bankpas en mobiel

Treinreizigers kunnen vanaf aanstaande dinsdag op veel treintrajecten in- en uitchecken met een bankpas, creditcard of smartphone. De betaalkaart of smartphone moet dan wel over de mogelijkheid om contactloos te betalen beschikken.

NU+ | Hoe help je kinderen zich te wapenen tegen online afpersing?

Vorige week startte de rechtszaak tegen de 24-jarige Gianni de W., die sinds 2014 meer dan honderd meisjes online zou hebben afgeperst. Niet alleen een nachtmerrie voor het slachtoffer, maar ook voor de ouders. Hoe kun je je kinderen wapenen tegen online pesterijen en afpersing?

Smartphoneverkopen ingestort in laatste maanden van 2022

Het aantal verkochte smartphones is in het laatste kwartaal van vorig jaar met bijna een vijfde gedaald, becijfert marktonderzoeker IDC. Consumenten houden volgens de marktvorser uit angst voor een recessie hun hand op de knip.

Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn accounts op Facebook en Instagram

Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn Facebook- en Instagram-accounts. Dat heeft Meta, het moederbedrijf van de twee sociale media, woensdag bekendgemaakt. De voormalige Amerikaanse president kan zijn accounts binnen enkele weken weer gebruiken. Hij moet zich dan wel aan de gebruiksvoorwaarden houden.

Techwereld zet duizenden mensen op straat: dit zijn je rechten bij massaontslag

Amazon, Facebook (Meta), Spotify, Apple en Google: het zijn slechts enkele bedrijven waarbij de afgelopen maanden honderden mensen zijn ontslagen. De kans bestaat dat hier ook Nederlanders tussen zitten. Wat zijn hun rechten? En wat gebeurt er als er in Nederland een massaontslag plaatsvindt? Arbeidsadvocaat Maarten van Gelderen legt het uit.

Video | Waarom het door ChatGPT 'code rood' is bij Google

Google ziet de komst van ChatGPT als een groot gevaar voor het voortbestaan van het bedrijf. Uit een reconstructie blijkt zelfs dat het 'code rood' is. Maar waarom is dat zo?

Almeerder opgepakt vanwege handel in gegevens tientallen miljoenen mensen

Het cybercrimeteam van de Amsterdamse politie heeft een 25-jarige man uit Almere aangehouden. De man wordt ervan verdacht persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen mensen van over de hele wereld te hebben gestolen.

Elon Musk betaalt de huur voor het Twitter-hoofdkantoor niet

De verhuurder van het Twitter-hoofdkantoor in San Francisco heeft het socialemediabedrijf voor de rechter gesleept. De eigenaar van het kantoor zegt nog 6,8 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) aan achterstallige huur tegoed te hebben.

NU+ | Ook criminelen gebruiken ChatGPT: 'Mogelijk begin van wapenwedloop'

Chatbot ChatGPT wordt snel bekender en populairder. Het programma zet de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie mooi in de etalage. Maar ook criminelen bekijken hoe ze AI kunnen gebruiken voor zwaardere cyberaanvallen. "Het is naïef om te denken dat mensen met kwaad in de zin hier niet mee bezig zijn", zegt Dave Maasland van cybersecuritybedrijf ESET Nederland.

Facebook gaat berichten van miljoenen Messenger-gebruikers beveiligen

Facebook gaat de test met versleutelde berichten in Messenger uitbreiden, schrijft moederbedrijf Meta. Het zou gaan om miljoenen gebruikers die extra beveiliging tegen pottenkijkers krijgen.

Storing in clouddienst Microsoft 365 verholpen

De storing in de online dienst Microsoft 365 is woensdagmiddag verholpen. Door de storing waren de online versies van bijvoorbeeld tekstverwerker Word, e-mailprogramma Outlook en Teams niet of moeilijk bereikbaar.

Google ziet komst ChatGPT als bedreiging voor eigen toekomst

De komst van ChatGPT is bij Google ingeslagen als een bom, zo blijkt uit een reconstructie van The New York Times. De zoekgigant ziet de chatbot als een groot gevaar voor het voortbestaan van het bedrijf. Daarom zijn zelfs de oprichters van het bedrijf opgetrommeld om de crisis te bezweren.

Apple verplaatst kwart van zijn productie naar India

Apple wil een kwart van al zijn producten in India gaan maken. Dat heeft de Indiase minister van handel, Piyush Goyal, maandag gezegd. Met de stap wil het techbedrijf voor zijn productie minder afhankelijk van China worden.

Twitter-verdienmodel op de schop: minder advertenties, reclamevrij abonnement

Twitter gaat het over een andere boeg gooien. Waar het verdienmodel van het sociale medium voorheen altijd was gebaseerd op reclameopbrengsten, zal het binnenkort minder advertenties gaan tonen. Ook komt er een abonnement waarmee gebruikers Twitter volledig reclamevrij kunnen gebruiken.

Apps van de week: Netflix krijgt een make-over

De Netflix-app krijgt een make-over en de eerste functies van Grip komen naar de ABN AMRO-app. Dit zijn de apps van de week.

Het dilemma van ouders: hoe ga je om met de schermtijd voor je kind?

Veel kinderen willen niets liever dan bijvoorbeeld netflixen, gamen, tiktokken of YouTube-video's kijken. Dat stelt ouders voor een dilemma: hoeveel schermtijd geef ik mijn kind en wat laat ik ze wel of niet doen? Je moet niets verbieden, zeggen experts. Dat werkt averechts.

Lifehack: Zo volgt Google je overal (en zo zet je het uit)

Wil je weten waar je allemaal bent geweest in je leven, dan kun je Google om hulp vragen. Met deze tips haal je alles uit de locatiegegevens die het bedrijf verzamelt.

Twaalfduizend banen op de tocht bij Google-moederbedrijf Alphabet

Google-moederbedrijf Alphabet gaat wereldwijd twaalfduizend banen schrappen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag. Dat aantal staat gelijk aan ongeveer 6 procent van het personeel. De meeste ontslagen vallen op de verkoop- en marketingafdelingen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Hitseries helpen Netflix aan 7,7 miljoen nieuwe abonnees

Netflix heeft in het vierde kwartaal bijna 7,7 miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. Dat zijn er fors meer dan de 4,5 miljoen die het bedrijf zelf had voorspeld. De streamingdienst profiteerde van onder meer de horrorcomedy Wednesday, de documentaireserie Monster: The Jeffrey Dahmer Story en de docureeks Harry & Meghan.

Kansspelautoriteit straft illegale gokwebsite met boete van 900.000 euro

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft Shark77 Limited een boete van 900.000 euro opgelegd. Het online casino had zonder vergunning spelers in Nederland toegang gegeven tot kansspelen. Dat is niet toegestaan.

TikTok labelt accounts van publieke omroepen vanwege overheidsfinanciering

TikTok gaat de accounts van onder meer de Nederlandse publieke omroep voorzien van een label. Dat label geeft aan dat de organisatie achter het profiel door de overheid wordt gefinancierd. Naast de Nederlandse publieke omroep gaat het om de publieke media van veertig andere landen.

Twitter geeft toe externe apps te blokkeren

Twitter heeft bevestigd dat het een aantal externe apps bewust heeft geblokkeerd. Het socialemediabedrijf handhaaft naar eigen zeggen regels die al langer bestaan. Onder andere Tweetbot, Twitterrific en Fenix kampen sinds vorige week met problemen door de afsluiting.

Bijna drie keer zoveel gevallen van cybercrime in 2022 als voor coronapandemie

Ook criminelen hebben tijdens de coronapandemie ontdekt dat ze thuis kunnen werken. Criminaliteit vindt nu vaker online plaats dan voor de corona-uitbraak. Vorig jaar registreerde de politie bijna drie keer zoveel gevallen van internetcriminaliteit als in 2019.

Nieuwe uitdaging op scholen: scholieren laten huiswerk door ChatGPT maken

Scholieren gebruiken nu al kunstmatige intelligentie (AI) om hun huiswerk te maken. Het zet scholen voor de vraag hoe ze dit kunnen herkennen en aanpakken. Maar experts zien ook kansen om leerlingen te leren hoe ze met AI kunnen werken.

Apple vernieuwt MacBook Pro-laptops en voorziet ze van nieuwe M2-chips

Apple heeft nieuwe uitvoeringen van zijn 14 en 16 inch MacBook Pro aangekondigd. Het uiterlijk van de laptops is niet veranderd. De grootste vernieuwing is de eveneens nieuwe Apple M2 Pro en M2 Max-processor.

EU werkt aan lijst met bezwaren over Activision Blizzard-overname

De Europese Commissie (EC) gaat een lijst met bezwaren naar Microsoft sturen, schrijft persbureau Reuters. Daarin zet de toezichthouder alle zorgen over de geplande overname van gameontwikkelaar Activision Blizzard op een rij.

Nieuw toezicht op algoritmes moet discriminerende computers buitenspel zetten

De privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) beoordeelt voortaan ook algoritmes bij organisaties en bedrijven. Dat is belangrijk, want die kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij sollicitaties of het verstrekken van hypotheken. Het nieuwe toezicht moet onder meer discriminatie door computers aanpakken.

Overheid deelt broncode van DigiD-app zodat burgers kunnen meekijken

De broncode van de DigiD-app is maandag online gezet. Het gaat om de achterliggende tekst waarmee programmeurs de app hebben geschreven. Het kabinet wil broncodes van zijn diensten vaker openbaar maken om burgers te laten zien hoe ze werken.

Twitter blokkeert zonder aankondiging toegang voor externe apps

Een aantal alternatieve apps voor Twitter, waaronder Tweetbot en Twitterrific, hebben geen toegang meer tot het sociale netwerk. Elon Musk heeft de toegang zonder aankondiging laten blokkeren.

Apps van de week: Train je brein door je vrienden uit te dagen

Houd je jaardoelen vol en train je hersenen met een uitdaging. Dit zijn de apps van de week.


Warning: file_get_contents(http://www.nieuws.nl/rss/Binnenland|Buitenland): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 418 I'm a teapot in /home/daviddh/library/Omega/Blokken/Feed/Views/voor.phtml on line 6

Israel-Palestinian conflict: Fears of wider flare-up after deadly Jenin raid

What's behind the raid on the West Bank city, which led to nine Palestinian deaths on Thursday?

Tyre Nichols: Five Memphis police officers charged over death

The 29-year-old's family lawyers say he was beaten non-stop by Memphis police like "a human piñata".

Asteroid to pass Earth closer than some satellites

About the size of a bus, the space rock will whip over the southern tip of South America.

Haiti police riot after crime gangs kill 14 officers

Fourteen police officers have died since the start of 2023 amid a huge surge in gang violence.

US hacks back against Hive ransomware crew

The US Department of Justice says its operation against the cyber gang was a 21st Century stakeout.

Egypt archaeology: Gold-covered mummy among latest discoveries

The mummy was found inside a sarcophagus that has remained unopened for 4,300 years.

Ukraine hit by Russian missiles day after West's offer of tanks

Eleven people have been killed and 11 others injured after strikes hit buildings in several regions.

Spain church attacks: Suspect was facing deportation

A 25-year-old Moroccan is detained after a church caretaker is killed and a priest injured.

Tennessee students build robotic hand for new classmate

Sergio Peralta, 15, says his classmates changed his life by making him a robotic hand.

German man arrested for allegedly passing intelligence to Russia

The suspect is believed to have been involved in a scheme to pass German intelligence to Russia.

They sold a Picasso to flee the Nazis - now their heirs want it back

In 1938, Woman Ironing was sold to escape Germany. Now the heirs of the original owner want it back.

NYC bike path killer Sayfullo Saipov convicted of murder

The Uzbekistan native may face the death penalty for what was the city's deadliest terrorist attack since 9/11.

US investigating Southwest Airlines over holiday travel chaos

Officials investigate whether it knowingly scheduled more flights than it could handle last month.

Transgender rapist Isla Bryson moved to men's prison

Isla Bryson had been remanded to a female prison after being convicted of raping two women before she changed gender.

Colombian drug lord Otoniel pleads guilty in US court

Dairo Antonio Úsuga, also known as Otoniel, led Colombia's Gulf cartel before his arrest in 2021.

Gaza's only all-girl boxing club finds a home

After training women on the beach and in a garage, Osama has now moved to a professional centre.

Man smashes vehicle into Colorado police station

The driver has been charged with several offences, including attempted murder.

Lucky escape after bus plunges into Turkey lake

CCTV shows the driver lose control of the steering wheel in an accident that left no-one seriously hurt.

Can these rocks really power light bulbs? No, say the experts

Viral videos of minerals with apparent electrical properties are not what they seem.

No, Damar Hamlin was not replaced by a body double

Anti-vaccine activists concocted a wild conspiracy theory after the NFL star's on-field collapse.

Texas hit by extreme weather as storms sweep the US

Houston, Texas was battered by a powerful storm on Tuesday as severe weather hit the Gulf Coast.

Why number of US mass shootings has risen sharply

There have been 40 mass shootings since the start of 2023 - the highest of any January on record.

Eating chicken without killing chicken?

A US firm has regulatory approval for lab-grown meat and is aiming to sell it to restaurants soon.

New Zealand: Jacinda Ardern's last day as prime minister

Before handing over to Chris Hipkins, Jacinda Ardern attended an annual gathering of politicians and Maori elders in Rātana.

Musk's Boring Company shows off Las Vegas tunnels

The BBC's James Clayton visited the tunnel network carrying passengers in Tesla cars.

Egyptians offered loans to buy books as inflation soars

With book prices doubling, Egyptian authors are also being more economical in their writing.

British YouTuber buys $1.5m fire-damaged US mansion

The new owners are "stoked" to have picked up the property despite its damaged condition.

Live music: How buying concert tickets could be made better

Concerts can be life-affirming. Buying tickets is the opposite. Here are eight possible solutions.

Gibraltar struggles with post-Brexit limbo

As talks resume on its future, the British overseas territory fears for its sovereignty and border.

Australia Day: Why young Aussies are shunning their national holiday

A push to shift controversial Australia Day is gaining momentum - and increasingly in workplaces.

Oscars 2023: Everything Everywhere All At Once leads nominations

Michelle Yeoh's Everything Everywhere All At Once is the frontrunner in the Hollywood awards.

Ukraine's new tanks an upgrade - but may arrive too late

While the pledged US tanks represent an upgrade - they may arrive too late for the next phase of war.

Subscription-based bike hire schemes on a roll

A growing number of people are choosing to hire a bicycle over a long period of time.

Ukraine weapons: What tanks and other equipment are the world giving?

Military equipment is being sent to support Ukraine, but President Zelensky says more is needed to stop Russia.

What you need to know about the US classified documents saga

Mike Pence, Joe Biden and Donald Trump have all kept classified documents from their time in office.

Gareth Southgate: England manager on decision to stay, World Cup & human rights

Gareth Southgate talks to BBC sports editor Dan Roan about his decision to remain England manager, the team's performance in Qatar and why he has no regrets.

Vinicius Jr: Effigy prompts condemnation of 'repugnant' behaviour towards Real Madrid winger

La Liga says it "strongly condemns acts of hatred and intimidation against Vinicius Jr" after an effigy of the Real Madrid winger is hung from a bridge.

Chuck Wepner: Honouring the real-life 'Rocky' who floored Muhammad Ali

Chuck Wepner's most famous fight was a defeat, but his blood-soaked legend lives on in New Jersey.

Jessie Lemonier: Former Detriot Lions linebacker dies aged 25

Former Detroit Lions linebacker Jessie Lemonier dies at the age of 25, the National Football League team announce.

Australian Open 2023: Novak Djokovic feels he has 'something extra' at this year's tournament

Novak Djokovic feels he has "something extra" at this year's Australian Open as he prepares to do battle for a place in the Melbourne final.

Marcelo Bielsa: Ex-Leeds boss in London for further talks with Everton over managerial vacancy

Marcelo Bielsa arrives in London for further talks with the Everton hierarchy as they search for a successor to Frank Lampard.

Olympics 2024: Ukraine could boycott Games if IOC plan for Russian & Belarusian athletes goes ahead

Ukraine could boycott the Paris 2024 Olympics if Russia and Belarus athletes are allowed to compete, says the country's sports minister.